Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Patru copii pierduți în jungla din Columbia au fost găsiți în viață după 40 de zile

Patru copii, cu vârste cuprinse între un an și 13 ani, au dispărut în jungla amazoniană din Columbia după ce avionul cu care călătoreau s-a prăbușit pe 1 mai. După 40 de zile au fost găsiți în viață, anunță președintele Gustavo Pedro.

"O bucurie pentru toată ţara! Cei patru copii pierduţi în urmă cu 40 de zile în jungla columbiană au fost găsiţi în viaţă", a scris el pe Twitter.

Tinerii au fost aduși la Bogota pentru a fi examinați la un spital, scrie AP.

O înregistrare video a forțelor aeriene a arătat un elicopter care a folosit frânghii pentru a-i trage pe tineri, deoarece nu putea ateriza în pădurea tropicală densă în care au fost găsiți.

Nu au fost făcute publice detalii despre modul în care cei patru frați au reușit să supraviețuiască singuri atât de mult timp.

Singurii supraviețuitori

Gustavo Petro i-a numit un "exemplu de supraviețuire" și a prezis că povestea lor "va rămâne în istorie".

Armata columbiană a trimis 150 de soldați cu câini în zonă. Zeci de voluntari din triburile indigene au ajutat, de asemenea, la căutarea copiilor.

Cei patru copii, originari din grupul indigen Uitoto, rătăceau singuri în junglă de la prăbuşirea unui avion Cessna 206 la bordul căruia călătoreau împreună cu mama lor, pilotul şi o rudă.

Accidentul a avut loc în primele ore ale zilei de 1 mai. Cauza prăbușirii a fost o defecțiune la motor. Toţi cei trei adulţi au murit. Trupurile lor au fost găsite de militari la locul accidentului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE