Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Patriarhul Daniel a sfințit Capela ortodoxă din Parlament, locul de rugăciune al politicienilor, de față cu Ciolacu și Ciucă

Parlamentarii au de-acum propria capelă unde să se roage. Un loc unde deputații și senatorii se pot refugia între ședințele de vot, să ceară ajutor divin. Capela ortodoxă a fost amenajată în una dintre sălile Camerei Deputaților și a fost sfințită de Patriarhul Daniel în zi de mare sărbătoare, de Buna Vestire, în prezența liderilor coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

Patriarhul Daniel a sfințit Capela ortodoxă din Parlament, locul de rugăciune al politicienilor

Marcel Ciolacu, premierul României: „Sper că acest spațiu sacru îi va inspira și îi va întări pe toți cei care îi trec pragul”.

Nicolae Ciucă, președintele Senatului: „Cu toții avem nevoie să ne reculegem din când în când și să găsim sprijin moral pentru viețile noastre și pentru deciziile pe care trebuie să le luăm.

În capelă, vor avea acces parlamentarii, funcționarii din instituție, dar și vizitatorii. Capela nu va avea un preot, dar vor putea fi organizate slujbe la cerere.

Ruth Novacovici, jurnalistă Euronews: „Aceasta urmează să fie deschisă de luni până miercuri între orele 08:00 și 16:00, adică cea mai intensă perioadă de activitate parlamentară”.

Laura Vicol, deputat PSD: „Cred că m-aș simți mai liniștită să știu că am un loc unde să mă duc”.

Opoziția a fost de acord cu inițiativa. Dar nu fără câteva comentarii.

Dan Barna, vicepreşedintele USR: „Poate cei care jumulesc bugetele țării se mai gândesc la poruncile acelea, cum ar fi: Să nu furi”.

Adina Săniuță, senatoare USR: „Sperăm să fie cât mai mulți colegi care își vor găsi liniștea și echilibrul în această capelă”.

Ideea capelei din Parlament îi aparține președintelui interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis.

Alfred-Robert Simonis, președinte interimar al Camerei Deputaților: „Pentru construcția Palatului Parlamentului au fost dărâmate cinci biserici, într-un gest reparatoriu. Astăzi, biserica se reîntoarce acolo de unde a fost alungată de politica atee a regimului comunist”.

Capela poartă hramul Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României. De organizarea slujbelor, se va ocupa Patriarhia Română.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE