Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alegeri locale 2024. Alianța PSD-PNL, blocată în provincie

PSD și PNL ar putea renunța la alianța electorală în provincie pentru alegerea aleșilor locali. Liderii din teritoriu nu sunt de acord să lucreze împreună, așa cum se întâmplă în București.

O decizie finală va fi luată săptămâna următoare în Coaliție. Până atunci, PSD și PNL rămân cu candidați comuni doar în Capitală.

Liderii Coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, și-ar dori ca PSD și PNL să lupte la alegeri împreună în orașele mari care sunt conduse în prezent de primari USR.

Bacău, Brașov și Timișoara sunt în această situație. Doar că filialele din provincie nu vor să audă de așa ceva.

Președintele CJ Timiș: Este cea mai proastă alegere pentru acest județ

”Cred că este cea mai proastă alegere pentru județul Timiș. PSD a fost pe locul 3 la alegerile din 2020. Să pui niște pierzători să joace pe tot terenul mi se pare o alegere proastă”, a declarat Alin Nica, președinte CJ Timiș.

”Eu consider că sunt în măsură să câștig categoric alegerile la nivel de CJ. Și acest lucru îl voi face. Partidului și a cetățenilor județului Brașov.”, a susținut Adrian Veștea, ministrul dezvoltării, președinte PNL Brașov.

Brașovenii nici nu vor să audă de această alianță electorală. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă încearcă să calmeze spiritele printre liderii din provincie.

”Este o democrație internă a partidului. Așa am hotărât cu domnul Ciucă. Fiecare organizație să hotărască. Atât de la PSD, cât și de la PNL. În anumite organizații, cum a fost la București, a fost o decizie politică, luată îndreptățit.”, a spus Marcel Ciolacu.

”Politica este pe voturi. Ca atare, vom număra fiecare vot ca să ne asigurăm că vom câștiga alegerile atât la nivel de UAT, comune, orașe, municipii, cât și la nivel de județ.”, a declarat Nicolae Ciucă.

Alegerile locale și cele europarlamentare vor avea loc în aceeași zi, pe 9 iunie. În București, PSD și PNL vor colabora în cursa pentru toate primăriile de sector, inclusiv la Capitală.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE