Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Parcarea ilegală, amendată cu ajutorul camerei de supraveghere. Viceprimarul Capitalei: „18 mașini ale poliției locale vor avea acest sistem”

Șoferii care parchează neregulamentar în București vor fi filmați, iar amenda le va ajunge acasă în plic. Mașinile de poliție locală din București vor fi dotate cu un sistem de supraveghere a traficului. Este vorba de camere video inteligente, care vor începe să funcționeze de luna viitoare. Anunțul a fost făcut, în direct, la Euronews România, de viceprimarul Capitalei. Stelian Bujduveanu promite că bucureștenii vor avea 80 de mii de locuri de parcare pe care să le folosească.

„Echipajele locale nu sunt îndeajuns pentru un oraș cu un milion 800 mașini. În premieră vă spun că ne-am hotărât să dublăm sau să triplăm efectivele, pe partea de circulație . Nu poți să folosești brigada rutieră să decongestioneze traficul, să emită amenzi. Se dau și mai multe amenzi, pentru acei cetățeni care nu respectă legea, care au un loc de parcare marcat, trasat și aleg în continuare să sfideze legea și să parcheze pe trotuar. Vă dau un exemplu: dacă parchezi mașina ilegal și nu răspunzi la solicitarea poliției locale de a spune cine a condus mașina în acel interval, amenda este până la 3.500 de lei, între 900 și 3.500”, a explicat Stelian Bujduveanu.

Bucureștiul are 20.000 de locuri de parcare publice

„De anul trecut compania de parking administra 10 mii de locuri în zona centrală, azi sunt 20.000. Vom marca toate locurile de parcare din inelul central, în final putem realiza 80.000 de locuri de parcare, la nivel central. Vom construi noi parcari. Am indentifiucat 20 terenuri. De exemplu, terenul de la Udriștei, vrem să-l transformăm în parcaj la sol pentru mașinile din centru. Ai nevoie de parcaje alternative”, a menționat Stelian Bujduveanu.

Șoferii amendați prin intermediul camerelor de supraveghere

Șoferii care nu respectă legea pot fi amendați la distanță de poliția locală. Mașinile de poliție locală din București vor fi dotate cu un sistem de supraveghere a traficului.

Au sosit 18 mașini și sunt în operaționalizare vom monta pe ele acele camere. Ele vor ieși în trafic, scopul este să digitalizăm acest serviciu. Ameda va veni acasă în plic. Pe lângă avestea mai avem și 300 de parcometre care sunt în licitație publică și care sunt în procedură finală, acestea vor fi amplasate în zona centrală pentru a putea a-ți putea plăti parcarea digital, accesibil. Plata va putea fi făcută cu cardul, iar pentru cei care nu pot plăti așa am introdus posibilitatea achiziției de abonamente preplătite în magazine, hipermarketuri și la acele totemuri la care te duci să-ți plătești utilitățile. Prima mașină ar putea ieși pe stradă de luna viitoare, dar nu pot să dau un termen până nu le văd operaționalizate”, a precizat Stelian Bujduveanu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE