Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

(P) POLIJobs. Standul Carierei Feroviare a prezentat ofertele companiilor care activează în domeniul feroviar și al transportului urban pe șină

Participanții la Târgul de cariere „POLIJobs” 2023 au putut vizita standul Carierei Feroviare, care a adunat sub aceeași umbrelă mai multe companii care activează în domeniul feroviar și al transportului urban pe șină.

Târgul a conectat afacerile inovatoare din domeniul ingineriei cu studenții interesați să-și găsească un loc de muncă.

Descriere

Carieră Feroviară în România – CfiR este singura platformă de recrutare dedicată exclusiv industriei feroviare, transportului urban pe șină și serviciilor adiacente, cu sprijinul Asociaţiei Industriei Feroviare din România – AIF, o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit ce are ca principală misiune creşterea notorietăţii transportului pe şină în România, precum şi promovarea acestui mod de transport ca principal sistem de transport pentru marfă şi călători.

La această ediție a POLIJobs ofertele pentru studenții și absolvenții UNST POLITEHNICA București vin de la companii ca: TPF INGINERIE, DB Engineering & Consulting, STRABAG, Egis în România, PORR România, Siemens Mobility, GRUP FEROVIAR ROMÂN (GFR).

Cum arată jobul și angajatul viitorului

DB Engineering & Consulting: Job-ul viitorului pe partea de proiectare, cu siguranță va fi impactat și mai mult de tehnologie, de AI, modelarea 3D, 4D fiind deja un trend care câștigă teren.

GFR: Abilitățile necesare exercitării funcțiilor din domeniul transportului feroviar evoluează în perspectiva digitalizarii și tehnologizării. De asemenea, conexiunea cu alte domenii ale ingineriei și caracterul ”verde” comparativ cu alte domenii industriale, atrag după sine o dezvoltare multidimensională a viitorilor angajați. Cu siguranță, vor fi meserii care vor dispărea prin digitalizare, dar și meserii noi care vor apărea, și care vor solicită abilități diferite în legătură cu care sistemul de învățământ și cel dual din România vor trebui să își adapteze curricula educațională. Prin programele noastre de experiență practică, internship și stagiatură, precum și prin clasele din cadrul Școlii GFR contribuim activ la formarea și pregătirea viitorilor angajați pentru noile cerințe din domeniul feroviar.

Strabag: În domeniul construcțiilor și ingineriei, viitorul aduce cu sine o transformare semnificativă. Joburile viitorului vor fi puternic influențate de tehnologie și sustenabilitate. Angajatul viitorului trebuie să fie adaptabil, cu abilități digitale solide și orientat spre inovație. Vom vedea o creștere a utilizării tehnologiei BIM (Building Information Modeling), roboților și a inteligenței artificiale, pentru a eficientiza procesele de construcție și pentru a asigura durabilitatea proiectelor noastre. În plus, dezvoltarea abilităților de management al resurselor și soluționarea problemelor va fi crucială într-o industrie în continuă schimbare.

Perspectiva companiei asupra tehnologiei și pieței muncii

DB Engineering & Consulting: Pentru job-urile pe care le avem disponibile, tehnologia ne vine în ajutor, în primul rând pentru că facem proiectare și atunci lucrăm și învățăm softuri noi și în al doilea rând pentru că avem mulți colegi care lucrează remote.

GFR: Abordăm cu deschidere și adaptabilitate evoluția tehnologiei, mai ales în contextul în care transportul feroviar a ajuns la un grad de performanță impresionant la nivel internațional. Contibuim activ la tehnologizarea domeniului nostru de activitate prin programele de software dezvoltate intern în scopul eficientizării activității, oferind astfel angajaților noștri oportunitatea de a lucra într-un mediu dinamic și digitalizat.

Strabag: Suntem ferm convinși că tehnologia va juca un rol central în transformarea pieței muncii din România. Având în vedere tendințele globale, ne așteptăm ca automatizarea și digitalizarea să impacteze diverse industrii, inclusiv construcțiile. Acest lucru poate crea oportunități pentru dezvoltarea de cariere în tehnologie și inginerie, precum și pentru formarea continuă a angajaților, pentru a se adapta la noile tehnologii. În același timp, companiile vor trebui să își adapteze strategiile de resurse umane și să investească în dezvoltarea competențelor tehnice ale angajaților pentru a rămâne competitive pe piață.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE