Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

(P) POLIJobs. Expleo, o companie cu 50 de ani de experiență în inginerie

Târgul de cariere „POLIJobs” organizat de Universitatea Politehnica din București conectează companiile inovatoare din domeniul ingineriei cu studenții interesați să-și găsească un loc de muncă.

Ajuns la a șasea ediție, evenimentul va avea loc în perioada 15-16 noiembrie, între orele 10:00-17:00, în Hol AN din Rectorat.

Peste 100 de companii de top din domeniul ingineriei, din peste 20 de domenii de activitate, au pregătit pentru tine numeroase oportunități de carieră.

Expleo, printre companiile participante

Printre companiile participante se numără și Expleo, o companie cu 50 de ani de experiență în inginerie, digitalizare, hiper-automatizare, securitate cibernetică, cu birouri în 30 de țări și peste 17.000 de angajați. Cu peste 1.500 de profesioniști și birouri în Iași, București și Cluj, Expleo România continuă să se dezvolte, căutând mereu talente care să se alăture misiunii sale de a fi un partener de încredere pentru clienții săi.

”Participarea la PoliJobs nu este doar despre recrutare sau prezentarea oportunităților de carieră; este despre stabilirea unei conexiuni cu mediul academic, studenții și absolvenții. Suntem mereu deschiși să îi ajutăm să își găsească parcursul în carieră și să dezvolte competențele necesare pentru succes.

Colaborarea noastră cu universitățile și instituțiile de învățământ ne-a permis să oferim programe de internship și stagii practice care au avut un impact semnificativ asupra dezvoltării tinerilor absolvenți. De exemplu, anul acesta, am organizat un program de internship în cadrul Innovation Lab (hub-ul nostru de Inovare din România) unde internii au lucrat pe un proiect inovator de dezvoltare a unei soluții de reciclare a PET-urilor și de creare a filamentului pentru imprimante 3D. Această experiență le-a oferit o perspectivă reală asupra industriei și le-a permis să aplice cunoștințele lor academice în practică.


PoliJobs reprezintă o oportunitate excelentă pentru noi de a întări aceste legături și de a rămâne un partener de încredere pentru mediul academic. Suntem aici pentru a continua să încurajăm, să îndrumăm și să sprijinim tinerii în eforturile lor de a-și atinge potențialul maxim în cariera lor, oferindu-le astfel oportunități de carieră semnificative și sprijin concret în dezvoltarea lor”, transmite compania.

Cum arată jobul și angajatul viitorului?

”Lucrăm într-un domeniu în continuă schimbare, din toate punctele de vedere, atât în inginerie cât și în IT. Caracteristicile cheie pe care viitorii angajați vor trebui să le dețină sunt adaptabilitatea, deoarece ritmul schimbărilor tehnologice accelerează, competențele digitale, cunoștințele interdisciplinare și acomodarea la un sistem de muncă la distanță, prin dezvoltarea abilitaților de comunicare și colaborare. Este esențial să existe un bun echilibru între cunoștințele hard și soft, precum și o bună stăpânire a unei limbi de circulație internațională, cum este engleza.

În ceea ce privește joburile viitorului, acestea se vor concentra din ce în ce mai mult pe creativitate și angajamentul față de soluții inovative și durabile”.

Care este perspectiva companiei asupra modului în care tehnologia schimbă piața muncii din România?

Tehnologia reprezintă un bun catalizator al schimbărilor pe piața muncii. Cu toate acestea, angajatorii trebuie să acționeze inteligent și să își pregătească, în primul rând, angajații să facă față schimbărilor. Este important ca tehnologia să fie valorificată în mod eficient, angajații să fie ajutați să se adapteze noilor realități prin formări adecvate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE