Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

(P) POLIJOBS. STS caută specialiștii în tehnologie potriviți, la momentul potrivit, pentru locurile de muncă potrivite

O conversație s-ar putea să valoreze mai mult decât un CV. De aceea, POLIJOBS își propune să îi conecteze pe studenții ingineri implicați, pasionați și curioși cu angajatorii de top ai României.

Târgul de cariere organizat de Universitatea Politehnica din București, ajuns la cea de-a V-a ediție, va avea loc în perioada 16 și 17 noiembrie, între orele 10.00 și 17.00.

Într-un singur loc, sub cupola Rectoratului Politehnicii, peste 60 de companii inovatoare din domeniul ingineriei vor să îi cunoască pe cei peste 30.000 de tineri ingineri. Față în față. Să afle direct de la aceștia care sunt interesele lor profesionale, ce realizări și abilități au, ce competențe au acumulat în timpul studenției și ce îi interesează la viitorii angajatori.

STS caută tineri ingineri talentați la POLIJobs 2022

Furnizor de servicii în domeniul comunicațiilor guvernamentale și tehnologiei informației pentru instituțiile și autoritățile publice din România, STS este în căutare de tineri profesioniști, la POLIJobs 2022.

Programatori, ingineri hardware și de comunicații, administratori de sistem și de baze de date, specialiști în centre de date și platforme de virtualizare, experți în securitate cibernetică, specialiști în radiocomunicații, în rețele, în telefonie IP și videoconferință, în management organizațional, precum și în alte domenii care dezvoltă și sprijină funcționarea serviciilor IT&C. Aceasta este echipa Serviciului de Telecomunicații Speciale, care așteaptă noi ingineri să i se alăture.

Participarea STS la Târgul de Cariere POLIJobs 2022 se înscrie într-o strategie mai largă de promovare în rândul studenților și absolvenților Universității Politehnica din București a activității și a ofertei profesionale a Serviciului.

Politehnica din București este una dintre importantele instituții universitare de învățământ care pregătesc ingineri și specialiști în domeniile de activitate ale Serviciului de Telecomunicații Speciale. Mulți absolvenți ai UPB urmează o carieră de succes în STS, reușind să contribuie la dezvoltarea unor soluții IT&C de importanță națională, utilizate pe întreg teritoriul României de către instituțiile și autoritățile publice.

Evoluțiile tehnologice reprezintă provocări care generează adevărate revoluții digitale cu un impact tot mai puternic asupra dimensiunii umane a organizațiilor și, implicit, asupra instituțiilor statului român. Cu atât mai mult este nevoie de resursă umană talentată, dinamică și pasionată.

România are nevoie de specialiști

Serviciul de Telecomunicații Speciale se adaptează permanent evoluțiilor tehnologice pentru a asigura servicii de comunicații și tehnologia informației la nevoile momentului și ale beneficiarilor, iar provocarea cea mai mare este de a avea specialiștii care să realizeze conectivitatea, interoperabilitatea și măsurile de securitate cibernetică ale soluțiilor impuse de viitorul digital. De aceea, STS caută acum să integreze în echipă tineri curioși, pasionați de tehnologie și talentați.

La nivelul STS au fost implementate metode și strategii interne care să asigure recrutarea atât a experților, cât și a celor mai talentați absolvenți, să asigure formarea profesională continuă a acestora pe toată perioada carierei în STS, pregătirea personalului în noile tehnologii care fundamentează transformările digitale de la nivelul autorităților și menținerea unei dezvoltări, pe termen lung, a resurselor umane.

Toate aceste măsuri vin în sprijinul dezvoltării specialiștilor redutabili care îndeplinesc misiunea strategică de a pune la dispoziție, oriunde și oricând, serviciile IT&C guvernamentale de care România are nevoie.

Pentru STS, calitatea umană este strâns legată de cea profesională

Organizațiile, pentru a-și atinge obiectivele, depind în primul rând de specialiști, o resursă limitată și tot mai căutată pe o piață a muncii dinamică și, în același timp, o resursă vitală pentru toți angajatorii în vederea atingerii obiectivelor, dezvoltarea acestora și asigurarea evoluției firești.

Fără prezența efectivă a specialiștilor care știu ce, când și cum să facă, este imposibil ca angajatorii să țină pasul cu noile evoluții tehnologice și socio-economice, resursa umană având astfel un rol strategic determinant. Oamenii reprezintă dimensiunea activă a organizației, deoarece potențialul, expertiza, pasiunea, inițiativele și dezvoltarea lor contribuie decisiv la creșterea eficienței și eficacității acestora.

"În domeniul de activitate al STS am remarcat în nenumărate rânduri importanța specialiștilor, care au reușit, prin idei și perseverență, să inoveze în domenii complexe și au reușit să implementeze tehnologii State of the Art, care eficientizează resursele din sectorul public și asigură buna funcționare a serviciilor electronice ale autorităților din țara noastră", spun reprezentanții STS.

STS, aproape de generația tânără și hiperconectată

În domeniul telecomunicațiilor speciale și tehnologiei informației, limbajul comun se traduce în tehnologii de vârf și soluții digitale complexe, de la centre de date, dezvoltare software, rețele de comunicații, securitate cibernetică, infrastructuri critice, până la comunicații satelitare.

Organizațiile cu profil tehnic, așa cum este și STS, au reunit dintotdeauna ingineri și specialiști cu un limbaj comun, bazat pe știință, tehnologie și securitate. În același timp, procesele de integrare a generațiilor se bazează pe aderarea la cultura organizațională și la valorile instituției: Onoare, Loialitate, Performanță, Profesionalism.

Totodată, pentru adaptarea generațiilor tinere la climatul organizațional, instituția a aliniat politicile, practicile și strategiile de resurse umane cu noile evoluții socio-economice, inclusiv în domenii precum recrutarea, selecția, dezvoltarea competențelor și managementul performanței.

"Este imperativ ca angajatorii, prin intermediul departamentelor de resurse umane, să cultive și să dezvolte la nivelul specialiștilor săi noi competențe care să le permită gestionarea unei categorii de angajați cu un profil distinct, hiperconectați. Mai mult decât atât, tehnologiile emergente alături de o generație diferită de candidați și de angajați vor determina schimbarea proceselor de resurse umane, cum ar fi integrarea, gestionarea și retenția talentelor, dar și formarea și dezvoltarea profesională sau personală a angajaților", spun reprezentanții STS.

Organizațiile de stat trebuie să devină proactive

Tehnologia a schimbat fundamental modul în care angajații se implică în organizațiile lor. Prin urmare, este important ca organizațiile, inclusiv cele de stat, să devină proactive, trecând de la un domeniu de activitate convențional la unul tranzacțional, menit să se asigure că are oamenii potriviți, la momentul potrivit, pentru locurile de muncă potrivite, mai arată reprezentanții STS prezenți la POLIJobs.

STS încurajează cercetarea și inovarea, dezvoltând și implementând cele mai moderne, sigure și eficiente soluții tehnice, fiind în pas cu progresele tehnologice, datorită specialiștilor pasionați și conectați în permanență la tehnologiile viitorului.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE