Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Organizația „Salvați Copiii” a donat echipamente medicale de 92 de mii de euro Spitalului Universitar

Mii de bebeluși născuți prematur, a căror viață depinde de aparate, nu pot primi îngrijirile de care au nevoie, pentru că nu există suficiente incubatoare. Organizația „Salvați Copiii” a dotat secția de Neonatologie a Spitalului Universitar din București cu echipamente medicale în valoare de peste 90 de mii de euro. 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că gestul este „o gură de oxigen”, în condițiile în care achizițiile de incubatoare în sistemul public merg greu.

„Din păcate, este o întârziere foarte mare din momentul alocării fondurilor și al declanșării procedurii de achiziție. În acest caz, a fost declanșată acum cinci ani și abia anul trecut și anul acesta achiziționăm primele incubatoare. Din nefericire, copiii nu așteptă și au nevoie de astfel de echipamente. Încercăm să facem ceea ce este posibil, să acceleram aceste proceduri de achiziție”, a spus Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, prezent la evenimentul de donare.

Organizaţia „Salvaţi Copiii” a donat Clinicii de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, un ecograf performant şi un ventilator de suport respirator în valoare de 92.000 de euro.

Reprezentantul „Salvaţi Copiii”, Gabriela Alexandrescu, a spus că aceasta este cea de-a şasea donaţie pe care organizaţia a făcut-o în ultimii cinci ani unităţii medicale.

Bucureştiul este sub media mortalităţii europene

Preşedintele Comisiei de Neonatologie a Ministerului Sănătăţii, Cătălin Cârstoveanu, a spus că Spitalul Universitar este unul dintre centrele care „îşi aduce aportul” la scăderea mortalităţii infantile în Bucureşti.

„Bucureştiul este sub media mortalităţii europene. Această scădere importantă a mortalităţii în Bucureşti se întâmplă şi datorită creşterii fondurilor importante în aceste acţiuni prioritare. Este un lucru important. Avem bani din ce în ce mai mulţi şi la noi şi la Spitalul Universitar", a declarat medicul Cătălin Cârstoveanu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE