Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Orașele europene care au cele mai bune piețe de vechituri și magazine de antichități

Publicat de: Elena Moldoveanu

De la obiectele puse în vânzare - mașini antice de făcut paste în Italia sau țesături emblematice finlandeze - până la discuțiile cu vânzătorii, piețele de antichități sunt muzee în aer liber. Iată șase orașe europene în care vânătorii de chilipiruri la mâna a doua vor găsi comori ascunse, potrivit Euronews Travel.

Haine de designer și articole de bucătărie ieftine în Copenhaga, Danemarca

Anul trecut, Copenhaga a fost desemnat cel mai bun oraș din Europa pentru vânătorii de chilipiruri, potrivit comparatorului de prețuri de asigurări Confused.com. Site-ul a constatat că orașul are magazine de antichități de calitate și cele mai bine cotate piețe stradale.

Cea mai populară piață de vechituri din oraș pentru locuitori se află în spatele Primăriei Frederiksberg. Veți găsi tot felul de branduri internaționale de modă la preț de chilipir, precum și gadgeturi de bucătărie ciudate și minunate.

Dacă tacâmurile de argint ornamentate și obiectele de cristal sunt mai degrabă pasiunea dumneavoastră, încercați piața de antichități Old Strand, numită acum și piața de antichități Thorvaldsens Plads.

Cărți rare și suveniruri de război la preț de chilipir în Berlin, Germania

Tânăra și boemă capitală a Germaniei este un centru de comori second-hand. Piețele de vechituri zbuciumate din Berlin prezintă adesea curiozități din perioada RDG (1945-1990), inclusiv uniforme militare, jucării și semne de magazin retro.

La umbra copacilor din Arkonaplatz, puteți găsi, de asemenea, mobilă de lux. în Antikbuchmarkt, pe malul râului Spree, se vând cărți rare și antichități. Deși acum este destul de turistic, Mauerpark este o experiență tumultoasă de cafenele vesele în aer liber și karaoke în după-amiezile de duminică.

Țesături finlandeze și veselă emblematică în Helsinki, Finlanda

Fiind o țară de ecologiști pasionați, nu este de mirare că cumpărăturile second-hand sunt atât de populare în Finlanda. Capitala Helsinki este plină de piețe care vând articole exclusiv finlandeze. La piața de vechituri Hietalahti așteptați-vă la memorabilia Moomin în ediție limitată, la haine și accesorii Makia sau la țesături strălucitoare Marimekko.

Mergeți la piața Hakaniemi pentru jucării din lemn în stil Scandi și veselă Littala și Arabia - două mărci emblematice finlandeze.

Magazine caritabile șic și evenimente speciale în Edinburgh, Scoția

Stilatul Stockbridge din Edinburgh este zona perfectă pentru a face o incursiune în buticuri second-hand și magazine caritabile șic.

În nenumăratele sale magazine de caritate, vânătorii de chilipiruri pot găsi pulovere de cașmir, discuri de vinil rare, mobilier de epocă, iar un magazin al Crucii Roșii Britanice are o secțiune dedicată în întregime rochiilor de mireasă.

Deși multe dintre vânzările de vechituri din oraș au fost desființate după pandemie, o vânzare de haine de epocă va avea loc pe 24 aprilie în incinta Potterrow Venue a universității din Edinburgh, iar pe 14 mai va avea loc un târg de artizanat și de vechituri în Assembly Rooms.

La doar o oră distanță cu trenul, Glasgow găzduiește în acest weekend, duminică, 2 aprilie, la Webster's Theatre, Secondhand Wonderland, cu 30 de vânzători de epocă.

Monede de colecție și viniluri de epocă în Bilbao, Spania

Piețele de vechituri din Bilbao se adresează atât vizitatorilor ocazionali, cât și profesioniștilor în căutare de chilipiruri. Colecționarii se adună duminică în Plaza Nueva din oraș pentru piața de hobby, care este bogată în descoperiri rare.

Pasionații de muzică răsfoiesc teancuri de discuri de vinil, colecționarii de cărți răsfoiesc tomuri istorice, iar cunoscătorii de timbre găsesc ediții limitate.

Dacă aveți nevoie de o pauză de la vânătoarea de chilipiruri, în jurul pieței există și câteva baruri de tapas excelente.

Cu o atmosferă mai ciudată și mai accesibilă se află cartierul San Francisco, cu piețe de vechituri aprovizionate cu obiecte de bric-a-brac curioase și obiecte de artizanat reciclate.

Moda și mâncarea designerilor francezi în Paris, Franța

Parisul nu este, în general, foarte prietenos cu portofelul, dar găzduiește mai multe piețe de vechituri pline de chilipiruri. De aproape 150 de ani, Marché aux Puces de Saint-Ouen, de la periferia capitalei, îi încântă pe pasionații de vintage.

Vastul labirint de tarabe acoperite și deschise vinde de toate, de la bibelouri până la accesorii vintage de designer. Este adevărat că o geantă Chanel nu va fi ieftină, dar dacă sunteți pregătiți pentru o căutare serioasă, puteți descoperi comori.

Chilipirurile sunt mai ușor de găsit în piața Vanyes, mai mică, unde puteți găsi bric-a-brac amuzant sau Marché d'Aligre, o aglomerare de tip souk cu tarabe de mâncare și antichități.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE