Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Topul orașelor din lume mai puțin cunoscute, pe care trebuie să le vizitați cel puțin o dată în viață

Sunt atât de multe orașe incredibile de vizitat în întreaga lume, locuri de văzut și delicatese de încercat, dar cu numeroasele opțiuni este ușor să omiți unele locuri cheie.

Pe măsură ce călătoriile încep să revină la normal și lista noastră de destinații ar trebui actualizată.

Așadar, iată 11 orașe subapreciate, dar care au un potențial uriaș, potrivit euronews.com.

Sapporo, Japonia

Înconjurat de stațiuni de schi, Sapporo este un oraș aflat în insula de nord a Japoniei, Hokkaido.

Frumos pe tot parcursul anului, Sapporo este o combinație dintre agitația și modernitatea orașului Tokyo și atmosfera tradițională a orașului Kyoto.

Cea mai bună perioadă pentru a-l vizita este în timpul Festivalului Zăpezii din februarie - iubitorii sporturilor de iarnă ar trebui să se îndrepte spre Teine, Niseko și Kokusai.

Pentru vizitarea obiectivelor turistice, faceți o excursie la Satul Istoric din Hokkaido, la Fabrica de Bere Sapporo și la orașele vecine Otaru și Jozankai.

Istria, Croația

Istria se află pe coasta Adriaticii, departe de Dubrovnik, oraș adesea supraaglomerat. Această zonă a Croației este perfectă pentru iubitorii de excursii și pentru cei care apreciază arhitectura antică.

Rovinj și Pula sunt două dintre cele mai mari orașe de coastă, care atrag foarte mulți turiști. Mai la nord, satele Motovun și Grožnjan oferă priveliști extraordinare.

Încercați fructele de mare proaspete la uluitoarea Villa Stefanija's, Stefanija's Kitchen sau gustați deliciile cu trufe de la Restaurante Zigante din Livade.

Cornwall, Anglia

Marea Britanie nu este sinonimă cu plaje frumoase și vreme superbă, dar acest colț de țară are multe de oferit. Cornwall este unul dintre cele mai prețioase locuri din Marea Britanie.

Newquay este perfect pentru familii, în timp ce St. Ives este mai liniștită.

Nu uitați să faceți o excursie de o zi la Teatrul Minack, un teatru în aer liber aflat pe stâncile de deasupra oceanului Atlantic.

Kotor, Muntenegru

Tot mai mulți turiști au ales Muntenegru ca destinație de vacanță în ultima perioadă.

Întreaga țară are ceva de oferit, dar în fruntea listei destinațiilor ar trebui să fie Kotor. Acest oraș de coastă este situat între munți de calcar și este un labirint de străzi medievale, muzee și palate.

Piețele sunt pline de cafenele, baruri și muzică live, ceea ce o face ideală pentru persoanele de toate vârstele.

Taroudant, Maroc

Taroudant este cunoscut sub numele de „Bunica din Marrakech” și este un oraș fortificat mai intim, situat în sud-estul Marocului.

Pentru cei care au vizitat Marrakesh, Taroudant oferă aceeași atmosferă, dar cu un aer mai autentic.

Localnicii sunt prietenoși, iar pentru femeile este un loc destul de sigur.

Vancouver, Canada

Vancouver este un oraș cu adevărat subevaluat, cu scene muzicale, artistice și gastronomice incredibile.

Cartiere precum Gastown și Main Street sunt pline de buticuri, restaurante și baruri.

Pentru cei care iubesc mâncarea asiatică, cartierul chinezesc din Vancouver este al treilea ca mărime din America de Nord, iar dim sum este considerat a fi cel mai autentic, în afară de cel din Asia.

Pentru oricine caută o săptămână de distracție, Vancouver este perfect.

Seul, Coreea de Sud

Seulul este un oraș care are ceva aparte. Este un oraș cool fără efort și ciudat de primitor.

Semnele, anunțurile și mijloacele de transport în comun sunt în coreeană și engleză, ceea ce face ca orașul să fie ușor de străbătut. Sistemul de metrou în sine este simplu și convenabil.

Pentru cumpărături, explorați piețele subterane din Gangnam și aprovizionați-vă cu produse de îngrijire a pielii la SkinFood.

Pentru vizitarea obiectivelor turistice tradiționale, mergeți la Palatul Gyeongbokgung și în zona Insa-dong.

Pentru ceva mai deosebit, rezervați o excursie în Zona Demilitarizată din Coreea, o fâșie de pământ între granița dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud.

Înainte de a pleca, asigurați-vă că vă faceți provizii de kkul-tarae. Vă puteți alege umplutura pe care o doriți și se poate congela.

Perth, Australia

Atunci când vă gândiți la o excursie în Australia, cele mai frecvente opțiuni sunt Sydney, Melbourne și Brisbane, dar, pe coasta de sud-vest, Perth este un oraș care merită să fie vizitat.

Orașul este mult mai mic decât celelalte opțiuni mai populare, dar are la fel de multe de oferit.

Plajele sunt la fel de uluitoare ca cele de pe Coasta de Aur, în special Cottesloe, Mettams și Leighton.

Scena cafelei rivalizează cu cea din Melbourne și există la fel de multe lucruri de făcut ca în Sydney. În plus, este mai puțin costisitor și mai puțin aglomerat.

Utrecht, Țările de Jos

Orașul Utrecht se află la 35 de kilometri sud de Amsterdam și nu încetează niciodată să impresioneze.

Utrecht este la fel de frumos ca Amsterdam și mult mai autentic. Întruchipează cultura europeană a teraselor de pe acoperișuri și a cafenelelor.

În ciuda faptului că este un oraș, atmosfera este asemănătoare cu cea a unui sat și a fost votat cândva de BBC Travel drept al patrulea cel mai fericit loc din lume.

Pentru cea mai bună priveliște a orașului, mergeți la cafeneaua La Place, situată în partea de sus a magazinului V&D.

Gent, Belgia

Pentru o țară atât de mică, Belgia are multe de oferit. Între Anvers, Bruxelles și Bruges, Gent este adesea ocolit, dar, fiind cel mai vechi oraș belgian din țară, a fost cândva cel mai important port din Europa. Este un oraș bogat în istorie, arhitectură și cartofi prăjiți cu maioneză.

Explorați Castelul Conților și Catedrala Sfântul Bavo, iar vinerea, faceți o plimbare în jurul Vrijdagmarkt, o piață de alimente, băuturi și bunuri, care are loc în fiecare vineri, din secolul al XII-lea.

Ronda, Andaluzia, Spania

Întreaga regiune a Andaluziei este superbă, dar Ronda este cea mai importantă.

Fiind cel mai mare dintre orașele albe, Ronda este construit pe vârful defileului El Tajo. Este renumit pentru „Podul Nou”, producția de vin, luptele cu tauri și istoria sa bogată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE