Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șapte orașe europene pe care le puteți vizita cu trenul

Turiștii au ajuns să prefere, din ce în ce mai mult, călătoriile cu trenul. A ajunge de la o destinație la alta este o plăcere atunci când ești cufundat în peisajele variate ale Europei, potrivit euronews.com.

De la obiectivele culturale din nord până la destinații însorite din sud, am ales șapte orașe europene uimitoare, în care puteți ajunge cu trenul.

Pentru peisaj montan: Berna

Capitala perfectă a Elveției pentru o carte poștală este situată pe malul râului Aare și este înconjurată de Alpi. De asemenea, găzduiește șase kilometri de galerii comerciale, pline de baruri, cafenele și magazine de artizanat. Pentru cele mai bune priveliști asupra orașului medieval Altstadt urcați cele 344 de trepte până în vârful Catedralei Berna, cel mai înalt turn al bisericii din țară, aflat la 101 metri.

Trenurile directe circulă spre Berna din Paris și Frankfurt, iar călătoria durează 4,5 ore. De la Bruxelles sau Londra călătoria durează 7,5 ore, cu o singură schimbare.

Pentru delicii gastronomice: Florența

Este imposibil să alegeți doar un loc pentru a vă bucura de gastronomie în Europa, dar orașul fermecător al Italiei, Florența, este o alegere foarte bună. Punând accent pe mâncăruri locale și de sezon, deliciile toscane, cum ar fi schiacciata și friptura aromată florentină, sunt adesea în meniu.

Trenurile de noapte ajung la Florența în 10 ore de la Munchen. De la Geneva, călătoria durează mai puțin de 6,5 ore.

Pentru cultură: Amsterdam

Datorită pictorilor celebri precum Van Gogh și Rembrandt, Amsterdam este un oraș al artei iconice. Acolo veți descoperi multe altele, de la sculpturi în aer liber până la mici galerii independente. Puteți lua un tren direct de la Frankfurt până la Amsterdam, iar călătoria durează patru ore. De la Londra faceți peste 3,5 ore și de la Paris, trei.

Pentru vizitarea obiectivelor turistice însorite: Sevilla

Deși puțin îndepărtată, Sevilla o destinație vibrantă. Este un oraș plin de istorie, cu atracții arhitecturale, de la cea mai mare catedrală gotică din lume până la rafinatul Palat Regal Alcázar. Sevilla este la 2,5 ore cu trenul, direct de Madrid. O călătorie din Paris sau Lisabona durează între 12 și 13 ore.

Pentru o arhitectură intrigantă: Köln

Köln din Germania este un amestec fascinant de ziduri romane antice și biserici medievale. Turnurile gemene ale Domului din Köln sunt o parte emblematică a orizontului.

Puteți ajunge la Köln din Londra în 4,5 ore, schimbând la Bruxelles. De la Paris, călătoria directă durează trei ore.

Pentru podgorii: Bordeaux

Bordeaux încântă vizitatorii cu podgoriile sale îngrijite și frumoase. Aici puteți vizita câteva dintre sutele de proprietăți viticole aristocratice sau castele, pentru a afla mai multe despre procesul de producere a vinului și pentru a gusta produsul final.

Bordeaux se află la două ore distanță de Paris. Puteți ajunge acolo și din Londra sau Amsterdam în aproximativ 5,5 ore sau în 4,5 ore de la Bruxelles.

Pentru măreția unui imperiu: Viena


Viena este capitala mondială a muzicii, datorită unei moșteniri bogate, care îi include pe Mozart, Beethoven, Brahms și Strauss. Vizitați renumitul Musikverein, unde cântă Orchestra Filarmonicii din Viena, sau explorați exponatele interactive de la muzeul inovator Haus der Musik. Moștenirea imperială lăsată de habsburgi o puteți găsi la Palatul Hofburg, care datează din secolul al XIII-lea și este unul dintre cele mai mari complexe de palate din lume.

Puteți ajunge la Viena de la Paris în 10 ore sau de la Bruxelles, în 11 ore. O călătorie directă de la Frankfurt durează doar 6,5 ore.

Când vine vorba despre cultură și locuri unice de vizitat, Europa este destinația perfectă pentru turiștii de pretutindeni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE