Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Opt state membre UE se angajează să aloce 270 de milioane euro pentru punerea în aplicare a iniţiativei ALMA

Primele state membre şi-au exprimat angajamentul de a pune în aplicare noua iniţiativă ALMA a Comisiei ("Aim, Learn, Master, Achieve") pentru a sprijini tinerii defavorizaţi să îşi găsească locul pe piaţa muncii sau să îşi continue educaţia, a anunţat marţi Comisia Europeană, relatează Agerpres.

Cu ocazia unui eveniment privind ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor, organizat de Comisie săptămâna trecută, s-a anunţat că, până în prezent, mai mult de jumătate dintre statele membre s-au angajat să pună în aplicare iniţiativa ALMA în ţările lor.

 În plus, opt state membre s-au angajat deja să aloce aproximativ 270 de milioane de euro pentru iniţiativa ALMA în cadrul programelor lor din cadrul Fondului social european, în conformitate cu estimările actuale. Se preconizează că vor urma mai multe angajamente, ceea ce va permite tinerilor din întreaga Europă să beneficieze de această nouă iniţiativă.

Oportunitățile tinerilor pe piața muncii

În cadrul evenimentului care a avut loc la 12 mai, reprezentanţi ai guvernului, precum şi reprezentanţi ai Organizaţiei Internaţionale a Muncii, ai partenerilor sociali, ai întreprinderilor şi ai serviciilor publice de ocupare a forţei de muncă au discutat despre provocările şi oportunităţile legate de ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor.

De asemenea, aceştia au făcut schimb de opinii cu privire la modul în care se poate realiza succesul noului program de mobilitate pentru incluziune socială, ALMA. Tineri din Belgia, Cehia, Germania, Irlanda, Italia, Polonia, Spania şi Suedia au venit la Bruxelles pentru a-şi împărtăşi poveştile despre modul în care au beneficiat de programe similare în cadrul ALMA şi despre efectul transformator pe care această iniţiativă l-a avut asupra vieţii lor.

"Cu ALMA, dorim să ajutăm tinerii să îşi găsească drumul în viaţă şi să reuşească acolo unde sistemul i-a dezamăgit până acum. Este vorba despre apropierea Europei de societate, de oferirea posibilităţii de a obţine experienţă profesională, de îmbunătăţirea ocupării forţei de muncă în rândul tinerilor şi a perspectivelor de viaţă pentru tinerii europeni. Tinerii sunt speranţa prezentului nostru, cei care vor face posibil un viitor mai bun.", a declarat Margaritis Schinas, vicepreşedintele pentru promovarea modului nostru de viaţă european.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE