Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

OceanGate își suspendă activitatea, după moartea celor cinci persoane de la bordul submersibilului Titan

OceanGate, compania care deținea submersibilul Titan, și-a suspendat activitatea, la aproape trei săptămâni de la tragedia în care cinci persoane și-au pierdut viața. Compania a făcut acest anunț joi, într-o scurtă declarație publicată pe site-ul său, relatează Associated Press.

Cinci persoane au murit după ce submersibilul Titan a făcut implozie. Una din persoanele aflate la bord era Stockton Rush, CEO-ul companiei OceanGate.

Submersibilul s-a scufundat duminică dimineață, pe 18 iunie, iar nava de sprijin a pierdut contactul cu ea după aproximativ o oră și 45 de minute.

La bordul său se aflau proprietarul companiei care a organizat expediția, miliardarul britanic Hamish Harding, exploratorul francez Paul Henry Nargeolet, precum și un tată și fiu (Shahzada și Suleman Dowood) care aparțineau uneia dintre cele mai influente familii din Pakistan.

”O operațiune kamikaze”

Anterior acestei tragedii, compania fusese avertizată în repetate rânduri că modul în care a fost dezvoltat submersibilul folosit pentru scufundări turistice ridică probleme de siguranță. Unul din primii clienți care s-a aflat la bordul Titan a relatat caracterizat o scufundare pe care a făcut-o la locul respectiv în urmă cu doi ani drept o "operațiune kamikaze".

Săptămâna trecută, părți ale submersibilului au fost scoase la suprafață și au fost aduse în St John's, Canada.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE