Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Soția lui Stockton Rush, pilotul submersibilului Titan, este descendenta celebrului cuplu de pe Titanic care a murit îmbrățișat pe navă

Legăturile dintre submersibilul Titan și celebra nava Titanic se arată din ce în ce mai mari. Potrivit The New York Times, soția directorului executiv al companiei Ocean Gate și pilotul de la bordul submersibilului este descendenta unuia dintre cele mai celebre cupluri care au murit la bordul Titanicului.

Wendy Rush este stră-strănepoata lui Isidor şi Ida Straus, doi pasageri de la clasa întâi care se aflau la bordul Titanicului când acesta s-a scufundat în 1912. Cuplul se număra printre cei mai bogaţi pasageri ai Titanicului. Isidor şi fratele său erau coproprietari ai magazinului Macy's.

Strămoșii lui Wendy Rush de pe Titanic sunt poate cel mai bine cunoscuți pentru povestea lor tragică de dragoste. Supraviețuitorii dezastrului își amintesc că l-au văzut pe Isidor Straus refuzând un loc pe o barcă de salvare când femeile și copiii încă mai așteptau să fugă de pe pachebotul care se scufunda. Ida Straus, soția sa de patru decenii, nu și-a părăsit soțul, iar cei doi au fost văzuți stând braț la braț pe puntea Titanicului în timp ce nava se scufunda.

O versiune mai fictivă a poveștii soților Straus a fost transpusă în cinematografie de regizorul James Cameron, al cărui film din 1997 despre dezastru prezintă o poveste emoționantă a unui cuplu în vârstă îmbrățișându-se în pat în timp ce apele se ridică în jurul cabinei lor.

Cadavrul lui Isidor Straus a fost găsit pe mare la aproximativ două săptămâni după ce Titanicul s-a scufundat, arată arhivele New York Times. Rămășițele lui Ida Straus nu au fost niciodată recuperate.

Wendy Rush, pe numele său Wendy Hollings Weil, s-a căsătorit cu Stockton Rush în 1986, potrivit unui anunț din New York Times. Pe pagina ei de LinkedIn se precizează că a participat la trei expediții OceanGate la epava Titanicului în ultimii doi ani, că este director de comunicare al companiei și că este membră de mult timp a consiliului de administrație al fundației caritabile a companiei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE