Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mărturia unui fost pasager de la bordul submersibilului Titan: "Pur și simplu cazi ca o piatră timp de două ore și jumătate"

Pasagerii care voiau să vadă epava Titanicului la bordul submersibilului care a dispărut săptămâna aceasta în Atlanticul de Nord au îndurat ore în șir o călătorie periculoasă pe fundul oceanului la bordul unei ambarcațiuni înguste, dotată cu un singur hublou.

Mike Reiss, producător și scenarist al serialului "The Simpsons", a urcat la bordul navei, cunoscută sub numele de Titan, vara trecută. El a spus că pasagerilor li s-a cerut să semneze o declarație care menționa cuvântul „moarte” de trei ori pe prima pagină, potrivit The New York Times.

Călătoria a durat 10 ore și i-a costat pe fiecare pasager în parte 250.000 de dolari. La bord erau disponibile sandvișuri și apă, dar el și-a amintit că majoritatea pasagerilor nu au mâncat pe timpul călătoriei din cauza emoțiilor, iar toaleta rudimentară de la bord nu fusese niciodată folosită.

"Pur și simplu cazi ca o piatră timp de două ore și jumătate", a declarat Mike Reiss.

Imaginile de la OceanGate arată o navă cu un interior asemănător unui tub metalic, în care pasagerii pot sta pe podeaua plată, sprijiniți de pereți curbați. Există o oarecare iluminare deasupra capului, dar nu există scaune și puțin spațiu pentru a se mișca sau a sta în picioare.

În timp ce submersibilul se îndrepta spre Titanic, a spus Reiss, acesta a fost deviat de curenții subacvatici. Busola "se comporta foarte ciudat", și-a amintit el, iar echipa știa doar că se afla la aproximativ 500 de metri de locul în care ar fi trebuit să fie. Cu toate acestea submersibilul a reușit să ajungă la epavă pentru ceea ce Reiss a numit o "ședință foto" rapidă. El a reușit să vadă nava scufundată prin hubloul, pe care l-a descris ca fiind de mărimea unei ferestre de mașină de spălat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE