Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Ajutoare de urgență pentru persoanele din Grecești, județul Dolj, afectate de inundații

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat sâmbătă că oamenii afectați de inundațiile produse în ultimele zile vor fi sprijiniți de Guvern. Șeful Executivului a dat asigurări că vor fi alocați bani din fondul de rezervă și a cerut autorităților locale să ia măsuri pentru a ajuta sinistrații.

Duminică, acesta a convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pentru aprobarea unor măsuri urgente de sprijinire a persoanelor din zonele afectate de inundații.

18/06/2023 , 11:08

Ajutoare de urgență pentru persoanele din Grecești, județul Dolj, afectate de inundații

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, duminică dimineață, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pentru aprobarea unor măsuri urgente de sprijinire a persoanelor din localitatea Grecești, județul Dolj, afectate de inundații.

"Suntem alături de oamenii care au nevoie de sprijinul nostru. Ținem legătura cu autoritățile locale pentru a oferi tot suportul necesar persoanelor afectate de inundații", a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

În cadrul reuniunii, a fost aprobată, prin Hotărâre, acordarea de ajutoare umanitare ce constau în produse alimentare și apă.

Șeful Departamentului pentru situații de urgență, Raed Arafat, a precizat, la Euronews, că va urma evaluarea pagubelor și apoi se vor solicita materialele de construcție necesare. Acesta susține că, dacă e nevoie, vor da o mână de ajutor și forțele din alte județe.

"Oamenii afectaţi de inundaţiile din ultimele zile vor fi ajutaţi de Guvern! Cele mai mari probleme sunt în localitatea Greceşti din Dolj, unde mai multe zeci de persoane sunt izolate sau au fost evacuate preventiv. Ne-am asigurat prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă că aceşti oameni vor primi mâncare caldă şi apă. De asemenea, am vorbit cu autorităţile din localitate să găsim #soluţii pentru ca oamenii să aibă unde să doarmă la noapte şi am dat asigurări că vom aloca imediat bani din fondul de rezervă pentru refacerea drumurilor şi remedierea pagubelor", a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Premierul a precizat că este în contact în permanență cu ministrul Mediului, care monitorizează situaţia, precum şi cu celelalte autorităţi responsabile. Marcel Ciolacu a mai precizat că vrea sa autoritățile să intervină rapid pentru a limita cât mai mult efectele inundațiilor asupra oamenilor.

”Ieri seară, am convocat un Comitet Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru a aproba acordarea unor ajutoare pentru oamenii din Ighiu, judeţul Alba. Sunt în permanent contact cu ministrul Mediului care monitorizează situaţia, dar şi cu celelalte autorităţi responsabile pentru ca toată lumea să intervină rapid şi să limităm cât mai mult efectele asupra oamenilor", a mai menționat șeful Executivului.

14 județe se află sub cod portocaliu de inundații până duminică dimineață la ora 10:00. Sute de oameni au fost evacuați din casele inundate în județul Dolj. Pentru 13 râuri din țară a fost emisă o avertizare hidrologică de cod roșu. De asemenea, alte 14 județe se află sub cod portocaliu, motiv pentru care ministrul Mediului a convocat Comitetul Ministerial pentru Situații de Urgență.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE