Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

An școlar plin de provocări pentru elevi. Ce părere au avut elevii despre greva profesorilor

S-a încheiat un an școlar plin de provocări pentru elevi și, în special, pentru cei din ani terminali. I-au pus la grea încercare schimbările din structura anului școlar, dar și greva cadrelor didactice.

Euronews România a stat de vorbă cu mai mulți elevi care au povestit cum s-au descurcat în anul școlar plin de schimbări.

Cum a fost acest an școlar pentru elevi?

”Lung, în primul rând, și cu stresul cu examenul... Dar ne-au lăsat profesorii mai în pace, din fericire.”

”Cu multe perioade controversate, doar că am reușit să trecem peste ele cu brio, aș spune.”

Cum au văzut elevii greva profesorilor

”Am simțit-o ca pe o mică vacanță înaintea examenului.”

”Greva a afectat destul de mult majoritatea copiilor. Eu am fost norocos să fac și meditații, după școală, ceea ce a însemnat că nu am foarte multe goluri în învățământ, în materia predată la ore. Dar îmi pare rău pentru copiii care nu au această oportunitate și nu au învățat toată materia necesară pentru evaluare.”

”Fiecare are dreptul să-și spună nemulțumirile și să facă tot ce-i stă în putință să rezolve, doar că și nouă ne-a fost greu, pentru că chiar dacă la unele materii am terminat tot ce era de predat, am fi vrut să repetăm mai mult, ca să fim mai siguri pe noi.”

”Greva am simțit-o ca pe ceva care ne-a luat din timp și nu ne-a lăsat să ne continuăm programul ca în mod normal.”

”A apărut pe neașteptate și am ratat anumite lecții, dar într-un final a decurs destul de bine și s-a aranjat totul.”

”Această lună din anul școlar a fost foarte grea din cauza grevei. Nu am putut să ne mărim mediile, deoarece profesorii nu mai erau la școală și nu mai puneau note în catalog.” 

”A fost un an greu, dar am trecut cu bine peste. În timpul grevei am lucrat. Ne-au dat profesorii materiale și ne-am descurcat.”

Timp de 13 zile, profesorii nu au venit la ore, majoritatea elevilor nu au mai primit note și înscrierile la examenele naționale au fost prelungite.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE