Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Experiment Euronews: Filmul unei zile de vacanță de la București la malul mării

Fiecare weekend din această vară este numai bun pentru o mini-vacanță la mare. Odată cu programul ”Trenurile soarelui”, călătorii au dat buzna în Gara de Nord încă de vineri dimineață. Pe de altă parte, și șoferii au avut avantajul de a conduce până la mare fără să plătească taxa de pod de la Fetești. O Echipă Euronews a testat durata și costurile celor două rute, dar și experiența unei zile la plajă.

Trenurile soarelui, legături directe către litoral

37 de trenuri, care pleacă din toate regiunile țării, vor duce turiștii la mare și înapoi acasă, în următoarele trei luni. Cu unul dintre aceste trenuri a plecat și jurnalista Ioana Corneev spre Constanța, simultan cu colegul ei, care s-a deplasat cu mașina. Ioana a plătit 82 de lei, pentru un bilet de tren la clasa a doua, iar durata este de fix două ore.

Reporter: ”Cum vi se par prețurile biletelor comparativ cu benzina?”

Turist: ”Sunt ok, dacă se face calculul din București până în Constanța, sunt cam exact la fel prețurile.”

Ioana a ajuns surprinzător de repede în Constanța, cu puțin peste 80 de lei. Dar, în lipsa mașinii personale, mai avea de parcurs drumul până la plajă, care implică alte costuri.

Ioana Corneev, jurnalist Euronews: ”Suntem în gara din Constanța, eu l-am așteptat și pe colegul meu, Răzvan, care a venit cu o oră mai târziu decât mine pentru că a ales să vină cu mașina. Acum ne pregătim sa mergem la cea mai apropiată plajă de aici din Constanța, plaja Modern. Avem însă de ales cu ce ajungem acolo. Dacă vom lua un taxi sau vom merge cu transportul în comun. Diferența este însă de preț. Pe un taxi am da 40 de lei, pe o călătorie cu autobuzul am da 2,5 lei și ajungem tot în 10 minute. Noi o să alegem să luăm autobuzul.”

După călătoria cu autobuzul, Ioana s-a hotărât să se relaxeze pe plajă. Ea a avut două variante: să facă plajă pe nisip sau să închirieze un șezlong, pentru prețul de 35 de lei / zi. Călătoria s-a încheiat la o terasă cu vedere la mare, unde prețul unui meniu pentru o singură persoană depășește prețul biletului de tren... 100 de lei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE