Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ajutor din rezervele de stat. CNSU a aprobat acordarea de produse pentru locuitorii afectați de inundații din comuna Ighiu

Locuitorii din comuna Ighiu, din Alba, afectați de inundații, vor primi alimente și apă din rezervele de stat. Hotărârea a fost luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, convocat vineri seară de premierul Marcel Ciolacu.

Potrivit deciziei, vor fi acordate, ca ajutor umanitar de urgență, 15 mii de conserve și 15 mii de litri de apă plată. Zilele trecute, peste 100 de gospodării din comuna Ighiu au fost inundate, după ce trei cursuri de apă au ieșit din matcă în urma ploilor abundente.

Autorităţile din Alba au solicitat ulterior, de la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, distribuirea de apă şi alimente pentru familiile sinistrate.

În Alba Iulia, de exemplu, la fel ca în alte situaţii asemănătoare, din cauza ploilor torențiale, în anumite puncte, cum este zona gării, sistemul de canalizare nu a mai făcut faţă, potrivit Agerpres. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE