Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O treime dintre medicii din România sunt epuizați. Președintele Colegiului Medicilor: Suntem la o cotă maximă înregistrată vreodată în istoria noastră

Medicul de la Maternitatea Polizu, care a supraviețuit după ce s-a împușcat, a murit la spitalul Elias. Bărbatul ar fi încercat să se sinucidă, spun surse judiciare pentru Euronews România.

Președintele Colegiului Medicilor atrage atenția asupra faptului că doctorii suferă adesea de sindromul de epuizare, din cauză că sunt suprasolicitați și hărțuiți.

În prezent, o treime dintre cadrele medicale din România se confruntă cu acest sindrom, care le afectează starea de sănătate fizică și mentală.

Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor: Din păcate, suntem în mijlocul unui fenomen care afectează foarte grav breasla medicală din România. Și nu este un fenomen izolat. În urmă cu o săptămână, am pierdut o colegă la Iași, care a decedat în timpul serviciului de gardă.

Am colegi care intră dimineața la 07:30 și părăsesc spitalul la ora 19. Nu este ceva predictibil. Sigur, norma noastră este până la ora 14, dar nu putem pleca acasă și să lăsăm pacienții nerezolvați. Și vorbim de aproape o treime din medicii României care suferă de acest sindrom.

Se întâmplă de mulți ani, dar acum suntem oarecum la o cotă maximă înregistrată vreodată în istoria noastră. Vorbim de obicei de un sistem medical precar, care nu oferă ceea ce își dorește pacientul și atunci, nu de puține ori, suntem agresați verbal, suntem agresați fizic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE