Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O pisică, terapeut pentru un ofițer pensionat. Felina îl ajută pe australian să facă față sindromului de stres posttraumatic

Pisicile pot fi parteneri de nădejde în lupta cu sindromul de stres posttraumatic. O susține un fost ofițer de grăniceri din Australia. El se bazează pe felina sa, Bandit, pentru a-i atrage atenția când ceva nu este în regulă. Terapeuții spun, la rândul lor, că prezența unui animal ajută la reducerea anxietății.

Ce spun terapeuții?

Anthorr s-a considerat întotdeauna un tip puternic și rezistent la orice lovitură a vieții. Însă când a fost diagnosticat cu Tulburarea de stres posttraumatic și-a dat seama că are nevoie de ajutor.

Anthorr, fost ofițer de grăniceri pensionat: ”Uneori, este greu să te confrunți cu faptul că ești vulnerabil, dar trebuie să o faci.”

Faptul că își petrece tot timpul cu Bandit are mari beneficii pentru Anthorr, spun terapeuții.

Vanessa Hamilton, director clinic pentru sănătate: ”Este vorba despre realizarea unei legături cu un animal, care îi ajută pe oameni să își dea seama de modul în care se simt. Deci, ajută la reducerea singurătății și la diminuarea unor sentimente negative, precum depresia și anxietatea.”

Pisica simte când stăpânul ei are probleme și, prin faptul că îi cere atenție, îl face să uite de gândurile negative și să socializeze mai mult.

Anthorr, fost ofițer de grăniceri pensionat: ”Este vorba de a face conexiuni și de a mă ajuta să rezolv și acest decalaj social.”

Însă nu a fost la fel de ușor ca Bandit să fie declarată animal utilitar ca în cazul unui câine. A fost mai întâi testată și a dovedit că nu prezintă pericol pentru nimeni, câtă vreme se află în public. În plus, a fost dresată pentru a aplica un tip de terapie, care ajută la calmarea sistemului nervos.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE