Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Concurs de frumusețe felină. Cele mai apreciate pisici de la castel

21 de rase de pisici pot fi admirate, la Castelul Bran, unde are loc un concurs de frumusețe felină. Mai mult, cei care doresc, pot pleca acasă cu un pui de pisică. Un exemplar premiat, poate costa chiar și câteva mii de euro.

Nicoleta a venit la Bran, tocmai din București. Este o mare iubitoare de pisici, iar anul trecut a decis să participe prima data la un concurs de frumusețe pentru feline.

Nicoleta Ganea, expozant: Acesta este campionul mondial, unul din campionii mondiali ai României și cu Scottish Straight și cu Scottish Fold. Domnului nu prea îi place la cameră. Este un British Longhair foarte tânăr, face doi ani în septembrie. Este printre cei mai tineri campioni mondiali din Europa și cel mai tânăr din România.

Proprietarii spun că plătesc sute de euro pe lună pentru întreținerea pisicilor, iar în ceea ce privește vânzarea puilor, prețurile ajung chiar și la 5.000 de euro pentru un exemplar.

Oana Florea, expozant: Pentru un pet costul minim este de 800 – 1.000 de euro, iar pentru breeding diferă foarte mult, sunt pui deosebiți care pot ajunge la multe mii de euro.

Nicoleta Ganea, expozant: În străinătate există legislație și nu se mai înmulțesc pisicile fără pedigri. În România totul este permis. Toată lumea care își cumpără o pisică reproduce pisici fără pedigri, de capul lor, se nasc pui bolnavi, cu malformații, trimiși în cala de la autocar. Sunt foarte multe probleme care poate chiar ar trebui să se spună despre ele. Legislația din România este foarte permisibilă.

Un juriu de specialitate venit din străinătate va analiza pisici din peste 20 de rase expuse și vor alege care este cea mai frumoasă, după criterii bine stabilite.

Phillipa Holmes, jurat concurs feline: Ele sunt tunse corespunzător, au o musculatură potrivită, sunt hrănite bine, au o structură foarte bună și au o frumusețe pe care o poți vedea.

Pisicile aristocrate pot fi admirate gratuit de către oricine pe parcursul weekendului 1-2 iulie, în Parcul Regal al Castelului Bran.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE