Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Colecții de lux dedicate animalelor de companie

Publicat de: Diana Drăgotescu

Atunci când vine vorba de prietenii noștri necuvântători suntem gata de orice și nu ne mai uităm la costuri.

Casele de modă de lux sunt conștiente de acest lucru, motiv pentru care au creat colecții de lux dedicate câinilor, pisicilor ba chiar și cailor.

Anul trecut, Gucci a lansat pe piață colecția dedicată special animalelor, care oferă zgărzi, boluri de mâncare, hăinuțe și canapele pentru câini și pisici. Făcute din materiale premium, și cu clasicul logo al casei de modă din Italia, designul este creat special pentru a se asorta cu hainele stăpânului. Și pentru că vorbim despre animale care cu siguranță călătoresc - de cele mai multe ori în avioane private - Gucci oferă și articole de călătorie pentru prietenii pufoși.

Colecția a fost criticată la momentul lansării pentru că, dacă există ceva mai absurd decât a plăti mii de dolari pentru o geantă, este de a plăti mii de dolari pe o geantă în care să-ți pui câinele. Sau 1000  de dolari pe un bol pentru mâncare.

Dar Gucci a simțit clar o nevoie în piață - aceea a unui segment de lux pentru câini și pisici. Un studiu de peste Ocean arată că în 2021 americanii au cheltuit peste 120 de miliarde de dolari pe produse pentru animale, număr ce nu poate fi neglijat. Ce-i drept, din această sumă 50 de miliarde s-au dus doar pe mâncare. Conform aceluiași studio, câinii americani sunt, în mare parte, cu mult peste greutatea recomandată. Aproape 2 miliarde au fost cheltuite pe cadouri de Valentine’s Day pentru animale. Și ce alt cadou, decât o zgardă de lux?

Gucci nu este singura companie care oferă o astfel de colecție. Și casa de bijuterii de lux Tiffany & Co vine cu boluri de mâncare, lese și o zgardă pentru animale în albastrul său consacrat. O colecție mult mai restrânsă însă, față de ceea ce am văzut la Gucci.

Cu mai multe opțiuni vine Fendi, care oferă, pe lângă accesoriile așteptate, și genți sau lanțuri pentru animale. Până la urmă, ce stăpân nu și-ar vedea animăluțul cu un lanț de argint și cristale la gât?

Pentru pasionații de echitație, Hermes vine cu o colecție extinsă de accesorii pentru cai: de la perii și pături, la creme și săpunuri, casa de lux oferă toate elementele necesare sportului exclusivist. Hermes are o legătură strânsă și mai veche cu acest sport.

Câinii și pisicile devin mici fashion-icons, cu ajutorul colecțiilor de lux create special pentru ele. Iar cererea pentru astfel de produse este din ce în ce mai mare. O mică contribuție, aș zice eu, o are și Paris Hilton, care a ajuns în atenția publicului după ce le-a construit o casă câinilor ei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE