Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Târg de adopții de câini și pisici. Zeci de animale de companie și-au găsit o familie

Zeci de câini si pisici au fost adoptați în Herăstrău, după ce au fost prezentat întocmai ca la un concurs de frumusețe, animalele au urcat rând pe rând, pe scena din Herăstrăau, alături de angajații ASPA. Cele mai norocoase patrupede și-au găsit stăpânii și au plecat spre noile lor cămine. Studiile internaționale arată că românii sunt printre cei mai mari iubitori de animale din Europa.

32 de căţei din centrele de adopţii și 25 de pisici au fost aduși pe scena teatrului de vară din Herăstrău pentru a fi adoptați. Timp de 6 ore, bucureștenii au avut ocazia să cunoască animalele iar unii au plecat acasă cu un nou membru al familiei.

„Îmi doresc un animal pur și simplu. Îmi doresc să-mi țină companie în mare parte a timpului. Cred că am stabilit o conexiune cu aceasta. (Reporter: Ce ti-a atras atenția la ea?) E liniștită din câte văd, nu e agitată”, a precizat un băiat.

„M-ar interesa să adoptăm o pisică. (Reporter: De ce?) Avem nevoie de o campenie. (Reporter: V-ati gandit si la responsabilitate?) Da, sigur, am avut mai multe pisici. Aș lua una puțin mai mare pe motiv ca ar distruge mai puțin prin casă”, a spus un altul.

Familia Ilie din București a adoptat un cățeluș. Aceștia locuiesc la bloc și mai au acasă 3 pisici. Pe noul companion îl vor duce însă la curte.

„Eram nerăbdători să venim să ne alegem un cățel. (Reporter: Ce v-a făcut să alegeți un catel?) Simpatia față de animale. (Reporter: V-ați gândit și la responsabilitățile care vin odată cu adopția?) Da. Le-am luat în considerare și suntem pregătiți pentru așa ceva”, a spus un membru al familiei.

Românii, ce mai mari iubitori de animale din Europa

În acest an, în cadrul târgurilor organizate de Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor au fost adoptați 246 de căței.

„Întotdeauna la târguri aducem căței de toate vârstele, în principal pui, dar indiferent că vorbim de adulți sau puiți cu toții sunt vaccinați, microcipați, deparazitați și în cazul adulților sunt și sterilizați”, a menționat Cătășina Trănescu, purtător de cuvânt ASPA.

Un studiu international recent arată ca românii sunt cei mari iubitori de animale din Europa. 78% dintre gospodăriile din România găzduiesc un animal de companie, 57% au acasă un cățel iar 45% o pisică.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE