Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jocul Stray, în care personaj principal este o pisică a străzii, strânge bani pentru animalele rătăcite din viața reală

Stray, care urmărește un protagonist pisică plasat într-un viitor populat de roboți, nu a primit doar recenzii excelente pentru gameplay-ul și povestea sa.  A creat un trend viral în social media și a fost punctul de pornire pentru o strângere de fonduri pentru animale rătăcite.

Dezvoltatorii de jocuri indie iubesc animalele

Mai întâi, a fost Goat Simulator, un joc de perspectivă la persoana a treia, cu final deschis, în care jucătorul controlează o capră. Apoi, Untitled Goose Game, jocul de puzzle stealth din 2019 în care jucătorii controlează o gâscă care deranjează locuitorii unui sat englezesc.

Iar acum avem Stray, care în care jucătorul controlează o pisică vagaboandă.

Alegerea protagonistului are sens, deoarece felinele au domnit mult timp ca stăpâni incontestabili ai internetului: de la primele meme-uri până la TikTok-urile legate de pisici, ne-am bazat de mult timp pe prietenii noștri blănoși pentru a ne oferi acea lovitură de serotonină atât de necesară.

Un succes pentru jucători și pentru pisicile lor

Meritul este al echipei franceze de dezvoltare de la BlueTwelve Studios, care a perfecționat mișcările și manierele unei pisici până la ultimul mieunat.

Pisicile par să fie de acord. De când jocul a fost lansat, pe 19 iulie, nenumărate clipuri virale au circulat pe rețelele de socializare cu pisici care reacționează la joc.

Ajutarea animalelor vagaboande în viața reală

Dacă oferirea mai multor ore de divertisment pentru oameni și feline nu a fost de ajuns, jocul a continuat să stârnească o strângere de fonduri în scopuri caritabile.

Înaintea lansării jocului, Annapurna Interactive a dăruit copii ale jocului către Nebraska Humane Society, care le-a oferit prin tragere la sorți fanilor.

În decurs de o săptămână, s-au strâns peste 7.000 de dolari (aproximativ 6.800 de euro) pentru Nebraska Humane Society, pe lângă o donație de 1.305 dolari (aproximativ 1.000 de euro) din partea editorului.

De asemenea, în cadrul eforturilor de a strânge bani pentru cauze legate de animale, Annapurna a închiriat Meow Parlour, o cafenea și un centru de adopție a pisicilor cu sediul în New York City. Evenimentul pop-up a permis vizitatorilor să intre și să joace jocul, înconjurați de prieteni felini. De asemenea, editorul a donat instituției 1000 de dolari (aproximativ 979 de euro).

„Annapurna a ținut foarte mult să se concentreze pe adopții și pe bunăstarea pisicilor noastre. Suntem foarte încântați de acest parteneriat, nu doar din cauza jocului în sine, ci și pentru că valorile noastre s-au aliniat. A fost o ocazie excelentă de a face ceva distractiv și, în același timp, util”, a declarat Emilie Legrand, care lucrează la Meow Parlour pentru Euronews Culture.

Strângerea de fonduri prin streaming

Strângerea de fonduri a avut loc, de asemenea, la nivel local, prin intermediul streamerilor din întreaga lume, care au jucat Stray pentru donații.

Cea mai mare organizație de salvare și adopție de animale din lume, North Shore Animal League America, a declarat că a primit peste 800 de dolari (aproximativ 780 de euro) de la streameri care au strâns fonduri prin intermediul unei campanii.

Un alt streamer, care poartă numele de TreyDay1014, a făcut echipă cu Nebraska Humane Society pentru a-i ajuta să strângă peste 1.500 de dolari (aprox. 1.400 de euro) prin intermediul unui Livestream de patru ore și jumătate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE