Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O elevă din Iași, care a învățat singură limba spaniolă, a câștigat locul întâi la olimpiada națională

Este olimpică pe țară la spaniolă, deși nu studiază această limbă străină la școală și nici n-a făcut meditații. Vorbim despre o elevă de clasa a XI-a din Iași, care, învățând singură, a obținut cel mai mare punctaj la Olimpiada Națională de Spaniolă.

Locul întâi i-a adus și o vacanță în Spania, țară despre care tânăra știe totul doar din cărți.

Alexandra Popescu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Iași, spune că i-a plăcut limba spaniolă încă din copilărie și că o studiază de aproape 4 ani. Cu toate acestea, locul întâi obținut la olimpiadă a uimit-o chiar și pe ea.

Alexandra Popescu - olimpică națională la spaniolă: Voiam un punctaj bun. Nu mă așteptam să fiu chiar prima. Am fost și eu uimită. Au fost niște zile cu destul de mult stres întrucât au fost trei probe în două zile diferite și s-a acumulat destul de mult.

Maria Gafița, prietena Alexandrei: Știam ca va reuși sa facă ce-și propune și sa atingă un rezultat foarte bun pentru că știu cât de mult lucrează și cât de mult își dorește. Încă din clasa a noua, de când am cunoscut-o, mi-a povestit despre pasiunea pentru limba spaniolă, pentru cultură.

Profesorii spun că doar pasiunea și perseverența elevei au dus-o la un astfel de rezultat.

Serinella Zara, diriginta Alexandrei: Doar am știut de această pasiune și am încurajat-o din când în când, dar foarte rar, să facă ceva în sensul acesta. A fost exclusiv treaba ei. Cu siguranță este rar pentru că una este sa faci 4-5 ore, 6 ore, trei ore în fiecare săptămână la școală, sa faci suplimentar, în afară de aceste ore, cu profesorul care te coordonează.

În urmă cu 4 luni, Alexandra a cunoscut o profesoară de la Institutul Cervantes cu care a vorbit online în spaniolă o oră pe săptămână.

María Álvarez Gutiérrez, profesor Institutul Cervantes: La prima ședință a demonstrat un nivel deosebit. Aici nu prea se face spaniolă nici la școală, nici la liceu și atunci nu este așa ușor. Am fost foarte bucuroasă să lucrez cu ea.

Alexandra Popescu - olimpică națională la spaniolă: Atunci când nu ai cu cine să vorbești o limbă străină este foarte greu să înveți. Am avut ocazia sa exersez și partea orală pe care nu am avut șansa să o am întainte cu altă persoană. Și cred ca aici am evoluat cel mai mult.

La Olimpiada Națională de Spaniolă, Alexandra a susținut 3 probe în două zile: una scrisă și două probe orale. Pentru rezultatul obținut, un fost elev al liceului la care învață Alexandra i-a oferit tinerei o vacanță în Spania, luna viitoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE