Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O elevă româncă a obținut Medalia de aur de la Olimpiada internaţională de Germană

Teodora Smintanca-Strugariu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" din Bacău, s-a clasat pe primul loc şi a obţinut Medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Limba Germană, înregistrând şi o premieră – singura Medalie de aur obţinută de România în istoria acestei olimpiade.

Felicitări din partea ministerului Educației

„Performanţă extraordinară! Teodora Smintanca-Strugariu s-a clasat pe primul loc şi a obţinut Medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Limba Germană - o competiţie extrem de puternică, la care au participat elevi din 57 state. Teodora a obţinut 100/100 puncte. Echipa României a participat cu doi elevi la nivelul B2 (cel mai înalt nivel din concurs). Olimpiada Internaţională de Limba Germană este un concurs în care premiile se acordă în sistemul competiţiilor sportive: un singur loc I (Medalie de aur), un loc II şi un loc III pe fiecare nivel de organizare: A2, B1 şi B2. Teodora a înregistrat o premieră, aceasta fiind singura Medalie de aur obţinută de România în istoria Olimpiadei Internaţionale de Limba Germană", a scris ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pe pagina sa de Facebook.

El l-a felicitat şi pe colegul de echipă al Teodorei, Matei Florescu, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti, precum şi pe profesoara Silvia Socolescu (Colegiul Naţional "Traian" din Drobeta Turnu-Severin), care i-a pregătit la lotul naţional şi i-a însoţit în Germania.

„Rezultatul de excepţie se datorează, în egală măsură, şi profesorilor din şcolile în care învaţă cei doi olimpici, iar recunoştinţa şi mulţumirile mele se îndreaptă şi către ei. Este o mare bucurie să pot felicita lotul olimpic al României pentru performanţa obţinută anul acesta la Hamburg, să îi pot felicita şi să le pot mulţumi profesorilor şi părinţilor”, a mai scris Cîmpeanu.

Eleva a povestit la Euronews România despre cum a fost întreaga experiență la Olimpiada Internațională de limba germană.

„Cele două săptămâni au fost o adevărată experiență. Nu am simțit nicio clipă că a fost o competiție. Am avut workshop-uri în ceea ce privește jurnalismul, teatrul, rap-ul, iar competiția a fost lăsată un pic în planul doi. Toți acolo am fost mai ales pentru prietenie, pentru crearea de amintiri frumoase și pentru a învăța”, a spus Teodora Smintanca-Strugariu.

Cum se desfășoară o olimpiadă internațională

„În ceea ce privește concursul, cele trei probe au fost foarte interesante, prima a constat în scrierea unui articol pe o temă la alegere care să fie în legătură cu orașul Hamburg, unde a avut loc olimpiada. Am avut trei ore la dispoziție, a II-a probă a fost una pe echipe, am avut o temă dată de prezentat. Eu am ales teatrul, iar ultima probă a fost o scenă de improvizație, tot pe echipe, în care am avut de pregătit în 20 de minute o temă din patru propuse”, a spus Teodora.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE