Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Olimpic internațional la două discipline. Vlad a obținut aur la fizică și argint la lingvistică

În ultimii ani, elevii români au obținut tot mai multe rezultate remarcabile, la olimpiadele internaționale. Vlad Oros se numără printre olimpicii cu care România se mândrește peste hotare.

Adolescentul a excelat recent la olimpiadele internaționale de fizică și ..lingvistică, iar acum se pregătește pentru cea de astronomie. Aflat în pragul majoratului, Vlad știe deja ce vrea să studieze și s-a hotărât spre ce carieră să se orienteze.

Vlad este un elev de nota 10 care a reușit să facă performanță, de această dată, la două olimpiade internaționale. Luna trecută, el s-a întors acasă cu o medalie de aur la Olimpiada Internațională de Fizică și cu una de argint la Olimpiada de Lingvistică.

„Am fost mereu pasionat de științele exacte și de gândirea logică și, când am aflat că există asemenea concursuri, am participat la ele. Încă din clasa a 5-a la lingvistică și din clasa a 6-a la fizică, din primul an în care am putut participa. O fac din pură plăcere. La lingvistică, într-adevăr, este și mai dificil, pentru că lingvistica nu este o materie școlară. Prefer să studiez individual, indiferent despre ce materie este vorba.”, a spus tânărul.

Ce spun profesorii despre tânărul olimpic

Vlad și-a descoperit pasiunea pentru fizică încă din gimnaziu.

„Mi-am dat seama încă de la primele ore că are puterea de muncă și dorința de a face lucrurile la cel mai înalt nivel. În spatele tuturor rezultatelor lui, stă foarte, foarte multă muncă. Mi-aș dori să-l văd undeva în cercetare, undeva unde lumea să beneficieze de cunoștințele lui și să facă lucruri bune în lumea asta, pentru că simt că poate.”, a declarat Ioana Jeflea, profesoară de fizică.

Mama lui Vlad spune că este extrem de bucuroasă ori de câte ori fiul ei obține rezultate deosebite la consursurile și olimpiadele școlare. Totodată, aceasta este de părere că părinții trebuie să își susțină copiii, pentru a face performanță.

În puținul timp liber pe care îl are la dispoziție, lui Vlad îi place să cânte la pian și să joace tenis. Însă, el știe că trebuie să se pregătească temeinic pentru viitor, așa că s-a gândit spre ce să se orienteze în carieră.

Luna aceasta Vlad va împlini 18 ani, dar aniversarea îl va prinde în drum spre orașul georgian Kutaisi, unde va participa la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE