Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Locul trei în lume pentru elevii români, la Olimpiada Internațională de Geografie. Tinerii au reușit să ia patru medalii

Elevii din România au reușit să obțină locul 3 în lume la Olimpiada Internaţională de Geografie.

„După rezultatele remarcabile de la Olimpiadele Internaţionale de Matematică, Fizică şi Chimie, a venit rândul Olimpiadei Internaţionale de Geografie să ne facă mândri de rezultatele obţinute de elevii români. Olimpicii români au cucerit patru medalii şi locul al treilea în lume la a XVIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, competiţie desfăşurată în format online în perioada 12 - 18 iulie, sub patronajul Comitetului Naţional Geografic Francez (CNFG)”, a anunţat luni ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pe Facebook.

După cele trei probe de concurs (teoretică, practică şi un test multimedia), Daniel-Nicolae Hanganu (clasa a X-a/Colegiul Naţional Iaşi) şi Radu-Andrei Brădăţeanu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti) au obţinut medalii de aur, Mihai-Alexandru Bratu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional "Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu) - o medalie de argint şi Alex-Darius Topai (clasa a XII-a/ Colegiul Naţional "Onisifor Ghibu" din Oradea) - o medalie de bronz.

Astfel, lotul României a ocupat poziţia a 3-a în lume şi a doua în Europa, pe primele două poziţii clasându-se Singapore şi Lituania.

La ediţia din acest an s-au înscris 209 elevi din 54 de ţări.

„Felicitări copiilor şi mulţumiri tuturor celor care au contribuit la această performanţă!”, a fost mesajul ministrului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE