Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Elevii români au obținut o medalie de aur, una argint și una de bronz la Olimpiada Internațională de Lingvistică 2022

Publicat de: Mirabela Vasile

Elevii din România vin cu alte trei medalii pentru țara noastră. Tinerii care au participat la Olimpiada Internațională de Lingvistică (IOL) 2022 au luat o medalie de aur, una de argint și una de bronz.

Etapa internațională a concursului internațional a avut loc pe Insula Man (în apropiere de Marea Britanie).

Astfel, Mihai-Alexandru Bratu de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu a reușit să obțină medalia de aur, Vlad-Ștefan Oros de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara a obținut medalia de argint, Nicoleta Dobrică de la Colegiul Național „Sfântul Sava”, București a luat medalia de bronz.

Mesajul transmis de Sorin Cîmpeanu

„Felicitări lotului României pentru rezultatele deosebite obținute la Olimpiada Internațională de Lingvistică (IOL) 2022!!Palmaresul este remarcabil (o medalie de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz).Le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la obţinerea acestui rezultat: elevi, părinți și profesori coordonatori şi profesori din şcolile elevilor premiați!”

Elevii români, locul trei în lume la Olimpiada Internațională de Geografie

Elevii din România au reușit să obțină locul 3 în lume la Olimpiada Internaţională de Geografie.

„După rezultatele remarcabile de la Olimpiadele Internaţionale de Matematică, Fizică şi Chimie, a venit rândul Olimpiadei Internaţionale de Geografie să ne facă mândri de rezultatele obţinute de elevii români. Olimpicii români au cucerit patru medalii şi locul al treilea în lume la a XVIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, competiţie desfăşurată în format online în perioada 12 - 18 iulie, sub patronajul Comitetului Naţional Geografic Francez (CNFG)”, a anunţat luni ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pe Facebook.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE