Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elevii români au obținut o medalie de aur, una argint și una de bronz la Olimpiada Internațională de Lingvistică 2022

Elevii din România vin cu alte trei medalii pentru țara noastră. Tinerii care au participat la Olimpiada Internațională de Lingvistică (IOL) 2022 au luat o medalie de aur, una de argint și una de bronz.

Etapa internațională a concursului internațional a avut loc pe Insula Man (în apropiere de Marea Britanie).

Astfel, Mihai-Alexandru Bratu de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu a reușit să obțină medalia de aur, Vlad-Ștefan Oros de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara a obținut medalia de argint, Nicoleta Dobrică de la Colegiul Național „Sfântul Sava”, București a luat medalia de bronz.

Mesajul transmis de Sorin Cîmpeanu

„Felicitări lotului României pentru rezultatele deosebite obținute la Olimpiada Internațională de Lingvistică (IOL) 2022!!Palmaresul este remarcabil (o medalie de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz).Le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la obţinerea acestui rezultat: elevi, părinți și profesori coordonatori şi profesori din şcolile elevilor premiați!”

Elevii români, locul trei în lume la Olimpiada Internațională de Geografie

Elevii din România au reușit să obțină locul 3 în lume la Olimpiada Internaţională de Geografie.

„După rezultatele remarcabile de la Olimpiadele Internaţionale de Matematică, Fizică şi Chimie, a venit rândul Olimpiadei Internaţionale de Geografie să ne facă mândri de rezultatele obţinute de elevii români. Olimpicii români au cucerit patru medalii şi locul al treilea în lume la a XVIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, competiţie desfăşurată în format online în perioada 12 - 18 iulie, sub patronajul Comitetului Naţional Geografic Francez (CNFG)”, a anunţat luni ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pe Facebook.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE