Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O bunică de 95 de ani și-a împlinit visul de a deveni cântăreață. A fost nominalizată la premiile Latin Grammy

O bătrânică în vârstă de 95 de ani a fost nomilaziată pentru prima oară la premiile Latin Grammy, la categoria „Best New Artist”.

Angela Alvarez a început să scrie cântece în Cuba anilor 1930, când avea doar 14 ani, însă din cauza tatălui autoritar și-a ținut ascuns talentul.

Cântăreața a fost descoperită în urmă cu zece ani de nepotul său, Carlos Jose Alvarez, care a ajuns să o întrebe despre muzică și despre cum obișnuia să se distreze în tinerețe.

Inspirată de conversația cu nevpotul său, Angela Alvarez a scris o carte care conține 40 de cântece scrise de mână ce spun povestea vieții ei tumultuoase. Mai mult, Carlos Jose a devenit el însuși compozitor.

Ani mai târziu, tot o întrebare avea să-i schimbe din nou viața buncii de 95 de ani. În 2016, un prieten l-a întrbat pe compozitor dacă își așteaptă bunica „să moară” înainte de a face ceva în privința talentului ei. Atunci, Carlos Jose a dus-o pe Angela la Los Angeles acolo unde și-a înregistrat muzica scrisă de-a lungul vieții, altături de o mulțime de artiști nominalizați la Grammy.

Cine este Angela Alvarez

Muzica Angelei Alvarez spune povestea unei vieți afectate atât de tragedii personale, cât și de evenimente mondiale.

În Cuba de după revoluție, familia Alvarez a trăit drama multora din acea perioadă care s-au confrunat cu ideea de a menține familia unită în Cuba, dar să îndure regimul comunist cu toate ororile sale sau să fugă și să-și trimită copiii în siguranță în Statele Unite.

După o decizie sfâșâietoare, Alvarez a ales să rămână alături de familie, însă a trebuit să-și lase soțul în urmă în Insulele Caraibe.

Povestea acestei experiențe, precum și pierderea ulterioară a soțului și a fiicei sale, care a murit de cancer, este transpusă în versurile și în muzica artistei.

Povestea lui Alvarez a fost transformată și într-un documentar, „Miss Angela”, produs de Andy Garcia și lansat în 2021.

Bunica în vârstă de 95 de ani își va îndeplini visul de o viață de a cânta și de a deveni muzicain profesionist. Aceasta va susține un recital la Latin Grammys, după ce a fost nominalizată la categoria „Best New Artist”, pe 17 noiembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE