Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Numărul copiilor infectați cu coronavirus crește. Medic: „Nu sunt cazuri grave, sunt foarte ușoare”

Numărul copiilor infectați cu coronavirus crește. Numărul pacienților de la Institutul „Matei Balș” ajunge la aproximativ 150 zilnic, iar dintre aceștia, până la 30% au nevoie de internare.

O mare parte dintre pacienți primesc tratament în ambulator, astfel încât instituția medicală să poată oferi paturi de spital celor care au nevoie, a explicat dr. Adrian Marinescu. Medicul a mai spus că izolarea rămâne obligatorie pentru cei infectați pentru că formele noi ale bolii sunt foarte transmisibile.

„Mulți pacienți sunt evaluați, primesc tratament și nu au nevoie să fie internați”

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase: „Avem în fiecare zi câteva locuri libere, care se ocupă imediat, pentru că e o adresabilitate foarte crescută. Sunt aproximativ 150 de pacienți în fiecare zi. Nu sunt cazuri grave, sunt foarte ușoare, dar sunt copii mici. Mulți pacienți sunt evaluați, primesc tratament și nu au nevoie să fie internați. Locurile sunt în dinamică. Încercăm să externăm în fiecare zi, pentru a putea interna mai departe. Trebuie prudență, dar nu suferă comparație cu ce am văzut la început de pandemie. Variantele noi de virus sunt mai puțin agresive. Nu intră în discuție o situație complicată, cum era la început de pandemie.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE