Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noua operă de artă antirăzboi a lui Banksy a fost "furată" la o oră după ce a fost dezvelită

O operă de artă a lui Banksy a fost furată la mai puțin de o oră după ce artistul a confirmat pe Instagram că lucrarea este a sa. Enigmaticul artist stradal dezvăluise o nouă lucrare anti-război în Peckham, în sudul Londrei, care prezintă un semn de circulație "stop" cu trei drone militare 3D - despre care se crede că are legătură cu războiul actual dintre Israel și Hamas.

La mai puțin de o oră de la sosirea sa, doi bărbați anonimi au îndepărtat lucrarea de artă. Anterior, Banksy împărtășise o fotografie a operei de artă pe Instagram-ul său pentru a confirma oficial că se află în spatele creării acesteia, relatează Euronews Culture.

Cine este Banksy?

Având în vedere natura conceptuală a operei lui Banksy, care poate implica distrugerea propriilor sale lucrări, unii au speculat că "furtul" a făcut parte din plan de la bun început. Cu toate acestea, până în prezent nu există indicii că Banksy s-ar afla în spatele îndepărtării acesteia, ceea ce înseamnă că subiectul ar putea fi implicat.

Banksy, care se referă adesea la probleme contemporane în lucrările sale și care a creat anterior artă stradală în Gaza, pare să ceară încetarea focului cu semnul "stop" al dronei sale.

În 2015, după ce a vizitat Palestina pentru a realiza o serie de picturi murale, a scris pe site-ul său: "Gaza este deseori descrisă ca fiind "cea mai mare închisoare în aer liber din lume", deoarece nimeni nu are voie să intre sau să iasă. Dar acest lucru pare un pic nedrept față de închisori - acestora nu li se taie electricitatea și apa potabilă la întâmplare aproape în fiecare zi".

La începutul acestui an, Banksy a anunțat și-ar fi dezvăluit aparent numele real într-un interviu din 2003, recent scos la iveală. Rămâne de confirmat dacă acesta era sau nu numele său real.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE