Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Numele lui Banksy, dezvăluit? Un interviu relevă identitatea artistului care a vrut dintotdeauna să rămână anonim

Unii îl numesc „cel mai cunoscut artist englez”. Alții se referă la el ca la „unul dintre cei mai apreciați artiști ai secolului”, dar el rămâne „Banksy” și atât, pentru că nu e nevoie de mai mult.

Când mulți își construiesc un nume, el și-a construit un pseudonim.

Un anonim care face artă stradală, cu semnificații puternice, fără să fie vorba despre el, însă, ci despre ce se întâmplă în jurul lui.

Deși lucrările i se vând pe bani mulți, Banksy a vrut dintotdeauna să rămână necunoscut. Și nu se știe exact de ce. Poate a vrut să scape de constrângerile care vin odată cu celebritatea, scrie Euronews. Sau poate că altele sunt motivele.

Speculații cu privire la cine este el au tot existat de-a lungul timpului, însă. Sunt mai multe variante, dar unele par mai credibile decât altele. Pe o listă a candidaților au fost fondatorul trupei Massive Attack, Robert del Naja, și al trupei Gorillaz, Jamie Hewlett, care e și creator de benzi desenate, de pildă. Nimic concret, nimic confirmat, însă.

Poate fi oricine și, totuși, e doar Banksy.

Sau poate că este Robbie. Robbie Banks.

El însuși ar fi menționat asta într-un interviu BBC, recent scos la lumină, de acum două decenii, scrie Euronews. La acel moment, Banksy a fost întrebat de reporter dacă îi poate fi folosi identitatea, cerându-i să confirme dacă numele lui este Robert Banks.

— Sunt Robbie, a clarificat Banksy, pentru postul de radio.

Și iată că avem identitatea lui. Cel puțin parțial.

Sau poate că nu?

Cu toate acestea, chiar trebuie să știm răspunsul? Poate că, odată rezolvată ghicitoarea, farmecul misterului se pierde și ce înseamnă Banksy cu adevărat n-o să mai fie niciodată la fel.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE