Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Licitația Banksy pentru Ucraina, atacată de IP-uri rusești

O licitație cu lucrările lui Banksy a fost atacată cibernetic de IP-uri rusești, susțin organizatorii. Licitația a fost făcută pentru a strange fonduri pentru civilii ucraineni.

Legacy of War Foundation, o organizație caritabilă care oferă fonduri pentru civilii afectați de conflicte, a organizat licitația a 50 de gravuri ale lui Banksy la prețul de 5.660 de euro fiecare. Printurile reprezentau faimoasa lucrare a lui Banksy „Fragile/Agile", care prezintă un șoarece alb care se agață de o cutie de carton, ștergând primele două litere ale cuvântului „fragil”, potrivit Euronews.

Cumpărătorii au fost limitați la un singur exemplar fiecare.

Mii de atacuri cibernetice

„Site-ul a primit peste un milion de cereri și 3.500 de atacuri de la adrese IP rusești", a explicat fundația pe site-ul său.

Atacurile cibernetice nu au fost legate oficial de statul rus.

„Am realizat 50 de astfel de serigrafii, toate încasările mergând către prietenii noștri din Ucraina”, a scris Banksy pe Instagram.

Fundația vrea să folosească banii pentru a cumpăra ambulanțe, generatoare, încălzitoare și lămpi solare pentru ucraineni. Legacy of War vrea, de asemenea, să continue să ajute adăposturile pentru femei și comunitatea LGBTQ+ din țară.

Fundația Moștenirea războiului a livrat deja peste 280.000 de euro sub formă de ajutoare și donații în Ucraina.

Artistul anonim Bansky și-a manifestat în mod vocal sprijinul pentru poporul ucrainean împotriva agresiunii rusești.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE