Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nou tratament împotriva cancerului, dezvoltat de oamenii de știință israelieni. Poate conduce la terapii inovatoare

Cercetătorii israelieni au dezvoltat un nou anticorp care creează un răspuns imunitar puternic împotriva cancerului. Anunțul important a fost făcut de Institutul de Ştiinţă Weizmann (WIS) din Israel.

Realizarea imunoterapeutică, detaliată într-un studiu publicat în jurnalul ştiinţific Cell, îmbunătăţeşte comunicarea dintre celulele imunitare şi poate conduce la terapii inovatoare atât împotriva cancerului, cât şi a bolilor autoimune.

Tratamentele obişnuite folosite în imunoterapie sunt ineficiente în cazul multor pacienţi

Oamenii de știință au descoperit că celulele imunitare T ajung la epuizare şi îşi pierd eficacitatea în lupta cu tumorile canceroase. Asta în cazul în care nu beneficiază de un sprijin stimulativ din partea celulelor dendritice, cu rol important în sistemul imunitar, scrie Agerpres.

Astfel, tratamentele obişnuite folosite în imunoterapie sunt ineficiente în cazul multor pacienţi. Asta pentru că zonele tumorale ale acestora nu au celule imune dendritice, în timp ce la alţi pacienţi eficacitatea este una de scurtă durată.

Ce au arătat experimentele pe șoareci

Echipa a modificat cu ajutorul ingineriei genetice anticorpul cu două braţe, denumit BiCE (Bispecific DC-T Cell Engager), un braţ blocând receptorul dăunător care epuizează celulele T, în timp ce celălalt braţ recrutează celula dendritică esenţială.

Au fost efectuate și experimente pe şoareci și cercetătorii au constatat că anticorpul a încetinit dezvoltarea tumorilor în cazuri de cancer pulmonar, de piele şi mamar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE