Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fostul selecționer al Angliei, Sven Goran Eriksson, a dezvăluit că are cancer în fază terminală: "În cel mai bun caz, mai am un an de trăit"

Sven Goran Eriksson trece prin clipe cumplite. Antrenorul suedez, ajuns la 75 de ani, a dezvăluit că mai are "cel mult un an" de trăit, pentru că a fost depistat cu cancer în fază terminală. Fostul selecționer al Angliei a acordat un interviu postului de radio Sverigesradio, în care a vorbit deschis despre suferința sa.

Sven Goran Eriksson: "Mai am cel mult un an"

''Toată lumea își dă seama că am o boală gravă, toţi presupun că e cancer şi aşa este. Dar eu voi lupta cât de mult pot. Ştiu că, în cel mai bun caz, mai am un an, iar în cel mai rău caz, chiar mai puţin. Nu cred că doctorii pe care îi am pot fi siguri de ceva, ei nu pot fixa un termen.

Mai bine nu mă gândesc la asta, trebuie să-ţi păcăleşti creierul. Aş putea să mă gândesc tot timpul la asta, să stau acasă şi să mă simt prost, să cred că sunt ghinionist şi aşa mai departe. E uşor să ajungi aşa. Dar trebuie să vezi părţile pozitive şi să nu te îngropi singur'', a spus Sven Goran Eriksson.

Reputatul tehnician a vorbit și despre momentul în care și-a dat seama că e vorba de ceva grav.

"Eram sănătos, dar am leşinat şi am ajuns la spital. S-a descoperit că am cancer. Cu o zi înainte, am alergat cinci kilometri. A venit din nimic, iar asta a fost cel mai şocant. Nu am dureri mari, dar am fost diagnosticat cu cancer, pe care îl poţi încetini, dar nu-l poţi opera'', a spus Sven Goran Eriksson.

Sven Goran Eriksson are 18 trofee în cariera de antrenor

Născut în pe 5 februarie 1948, în aceeași dată cu Gică Hagi sau Cristiano Ronaldo, Sven Goran Eriksson a jucat fotbal pe postul de fundaș dreapta, la echipele Torsby, Sifhalla și Karlskoga.

El s-a remarcat însă ca antrenor și a câștigat 18 trofee din această postură. Eriksson a antrenat în cele mai importante campionate ale lumii, precum Premier League sau Serie A, însă nu s-a ferit să muncească nici în zone mai exotice, precum China sau Filipine.

Cu Benfica Lisabona, echipă pe care a pregătit-o în două mandate, Eriksson a reușit cinci trofee: trei titluri, o Cupă a Portugaliei și o Supercupă, dar a jucat și finala Cupei UEFA din 1983, pierdută în fața unui Andrelecht care trecea prin una dintre cele mai bune perioade ale clubului.

S-a remarcat apoi și în Serie A, acolo unde a antrenat Fiorentina, Sampdoria, Roma și a creat acea echipă frumoasă a lui Lazio, pe care a condus-o în perioada 1997 - 2001 și cu care a câștigat "scudetto" în 2000. A avut atunci sub comanda sa jucători legendari precum Diego Simeone, Alessandro Nesta, Sergio Conceicao, Alen Boksic, Marcelo Salas, Roberto Mancini sau Sinisa Mihajlovic. El a avut o carieră importantă și ca selecționer al Angliei, Mexicului sau Coastei de Fildeș.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE