Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nou regulament pentru parcările din Sectorul 3. Cine va putea avea două locuri de parcare

Consilierii locali au aprobat noul regulament al parcărilor de reședință din Sectorul 3. Acesta va intra în vigoare din data de 30 septembrie.

Nou regulament pentru parcările din Sectorul 3 vine cu o serie de schimbări. De exemplu, o parte dintre locurile de parcare nu vor fi alocate nominal, șoferii putând să le folosească în funcție de sosirea la adresă. Mai mult, acestea vor fi marcate diferit.

De asemenea, autoritatea va elibera abțibilduri cu coduri QR care trebui amplasate într-un loc vizibil în mașină.

Nou regulament pentru parcările din Sectorul 3. Principalele schimbări

1. Se va putea atribui al doilea loc pentru apartamentele cu minimum două camere.

2. 30% din totalul locurilor unei baterii nu vor fi atribuite nominal, pe principiul omul şi locul de parcare. Acestea vor fi alocate nenominal locuitorilor domiciliaţi la adresele arondate conform regulamentului. Aceştia vor avea dreptul să le folosească în funcţie de sosirea la adresă. Ele vor fi marcate diferit şi în teren, dar şi în Sistemul Informatic de Gestionare a Parcărilor din Sectorul 3 (GIS).

3. Se vor elibera stickere cu coduri QR beneficiarilor de parcări de reşedinţă, iar aceştia vor trebui să le pună în maşină la loc vizibil.

4. Toate informările trimise de Primăria Sectorului 3 beneficiarilor parcărilor de reşedinţă se vor face exclusiv online, prin email sau prin SMS.

5. După intrarea în vigoare a noului regulament, în data de 30.09.2022, posesorii autorizaţiilor emise înainte de 2021 au la dispoziţie 90 de zile pentru a-şi actualiza datele/ documentele.

Beneficiarii trebuie să aibă actualizate datele de contact pentru o comunicare eficientă.

6. Pentru a se putea atribui locuri şi persoanelor domiciliate la case, sintagma "apartament" din vechiul regulament este înlocuită cu "imobil". Concret, prevederile sunt valabile pentru persoanele domiciliate în imobilele de pe raza Sectorului 3.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE