Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Revoluția parcărilor din București, ziua 2. Părerile șoferilor, obligați acum să plătească taxa de 10 lei pe oră, sunt împărțite

Revoluția parcărilor din București a ajuns la ziua a doua. Zeci de controlori de la compania de parking au fost pe străzile din centru pentru a sprataxa șoferii care nu plătesc parcarea. Mai multe locuri de parcare libere și trotuare pe care se poate circula, acestea sunt primele efecte pe care le-a produs aplicarea regulamentului pentru parcări în București. Străzi care, până acum, la primele ore, aveau deja toate locurile de parcare ocupate, acum sunt libere. Stâlpii de delimitare îi opresc pe soferi sa parcheze pe trotuare.

Părerile șoferilor, obligați acum să plătească taxa de 10 lei pe oră, sunt împărțite

Cei care muncesc în zona zero a Capitalei - Strada Acadamiei spun că e un peisaj unic. Părerile șoferilor, obligați acum să plătească taxa de 10 lei pe oră, sunt împărțite.

Șofer: „Mi se pare normal să plătim pentru parcare, mi se pare ok, însă prețul pentru zona asta mi se pare destul de mare.”

Reporter: „Credeți că acest preț va convinge tot mai mulți oameni să nu vină cu mașina în Centru?”

Șofer: „Sunt tot mai multe locuri goale. Parcarea asta, de obicei, era plină.”

Șofer: „Regulile sunt mai dure și oamenii sunt în criză și ar trebui să se gândească la chestia asta. Aceste taxe de ce? Că nu sunt bani și fac bani pe spinarea noastră?! Este o chestie de bun simț să plătești parcarea, dar nu cum sunt acum. Te vânează. Hai să facem vânătoare de oameni.“

Șofer: „Dacă e parcare și putem parca plătim. Cât costă, cinci lei, 10 lei, plătim și stăm 10 minute, 15 minute.”

Reporter: „Deci e convenabil pentru dumneavoastră, pentru că găsiți loc de parcare?”

Șofer: „Da! Mi se pare ok, e ok.“

Vorbim acum despre cazul unei femei, care locuiește în centrul Capitalei. Locația se încadrează la zona zero. Deși plătește un abonament lunar, nu îi este asigurat un loc de parcare, iar uneori este o adevărată provocare să găsească unul. Conform regulamentului aprobat de Primărie pentru parcări, poate accesa un abonament cu rezervare de loc, la un preț de 900 lei pe lună.

Pe mai multe străzi din Capitală au apărut stâlpișori

Pieton: „Într-adevăr, trebuie să plătești o taxă. Centrul este extrem de aglomerat și eu când vin acasă nu găsesc loc de parcare, chiar dacă plătești, așa nu mi se pare corect. Sunt perioade când stau și o oră în mașină, ca să se elibereze un loc de parcare.“

Pe mai multe străzi din Capitală au apărut stâlpișori, pentru a împiedica șoferii să urce pe bordurile trotuarelor.

Zeci de controlori de la compania municipală Parking București pun permanent note de suprataxare în parbriz. Valoarea cea mai mică a sancțiunii este de 200 lei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE