Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nokia concediază cel puțin 11.000 de angajați, pe fondul încetinirii activității în domeniul telecomunicațiilor la nivel mondial

Gigantul din domeniul telecomunicațiilor Nokia a anunțat că va elimina în curând între 11.000 și 14.000 de locuri de muncă, în contextul în care activitățile de infrastructură mobilă se vor prăbuși în întreaga lume.

Nokia se confruntă cu investiții mai mici din partea operatorilor 5G din America de Nord. "În trimestrul al treilea am înregistrat un impact sporit asupra activității noastre din cauza provocărilor macroeconomice", a declarat directorul general al companiei, Pekka Lundmark, într-un comunicat publicat joi, relatează Euronews.com.

În al treilea trimestru, profitul companiei a scăzut cu 69% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Programul de reducere a costurilor va determina compania să renunțe la mii de angajați, trecând de la 86.000 de muncitori la 77.000 în cel mai bun caz, sau la 72.000 în cel mai rău caz. Planul Nokia este de a economisi din costurile de cheltuieli, până la 1,2 miliarde de euro până în 2026, vizând costurile rețelelor mobile și cloud. Gigantul finlandez se așteaptă ca semnele pozitive să apară încă din trimestrul următor.

Încetinirea tehnologică a telecomunicațiilor la nivel mondial

Giganții din domeniul telecomunicațiilor trec prin dificultăți în întreaga lume, ca urmare a unei scăderi a expansiunii și activităților legate de 5G.

"Am văzut o oarecare moderare a ritmului de implementare a 5G în India, ceea ce înseamnă că creșterea de acolo nu a mai fost suficientă pentru a compensa încetinirea din America de Nord", a declarat Lundmark.

Concurentul suedez al Nokia, Ericsson, a avertizat în ultimele luni cu privire la o scădere a investițiilor operatorilor de telefonie mobilă, legată de contextul economic global.

De asemenea, Ericsson renunță la 8.500 de angajați, iar situații similare au loc în SUA, Microsoft și Meta reducându-și forța de muncă cu cel puțin 10.000 de persoane fiecare. Amazon desființează 18.000 de posturi, iar Alphabet de la Google elimină 12.000 de posturi.

Profiturile sectorului au crescut în timpul pandemiei COVID-19, dar industria tehnologiei telecomunicațiilor se confruntă acum cu măsuri drastice de reducere a personalului "pentru a proteja profitabilitatea", după cum a explicat Nokia în comunicatul său.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE