Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noii utilizatori vor fi taxați pentru a folosi funcții-cheie pe platforma X

Platforma de social media X, cunoscută anterior ca Twitter, va lansa un nou abonament care îi va taxa pe noii utilizatori neverificaţi cu 1 dolar în fiecare an pentru funcţiile de bază, relatează miercuri agenţia DPA, citată de Agerpres.

Vot fi utilizatorii existenți afectați?

Noii utilizatori din Noua Zeelandă şi Filipine vor fi primii care vor încerca programul "Not A Bot", a anunţat X într-un comunicat.

"Acest nou program îşi propune să apere împotriva boţilor şi a spammerilor care încearcă să manipuleze platforma şi să perturbe experienţa altor utilizatori X", a declarat compania.

Utilizatorii existenţi nu ar fi afectaţi de noul serviciu de abonament. Cei care optează să nu plătească ar putea să efectueze acţiuni "numai de citire", inclusiv citirea postărilor, vizionarea videoclipurilor şi urmărirea conturilor. Cu toate acestea, ei nu vor putea să aprecieze postările, să răspundă, să reposteze, să citeze sau să marcheze postările.

Miliardarul tech Elon Musk a preluat compania numită anterior Twitter în urmă cu un an, după ce a cumpărat-o cu 44 de miliarde de dolari. După preluarea Twitter, Musk a concediat aproximativ 80% din cei 8.000 de angajaţi la nivel global - şi a admis că aceasta a condus la pierderi în funcţionalitatea platformei.

El a supravegheat de asemenea eliminarea "bifelor albastre" moştenite, care verificau identitatea unui utilizator, înlocuite cu un abonament plătit numit Twitter Blue.

Cât costă Twitter Blue în România?

Twitter Blue, abonamentul plătit la platforma deținută de Elon Musk, este disponibil și în România, pe versiunile pentru web, iOS și Android ale aplicației, începând din luna iunie.

Noile abonamente la Twitter Blue sunt disponibile în prezent pe web, iOS sau Android doar în Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Japonia, Brazilia, Indonezia, India, Arabia Saudită, Franța, Germania, Spania, Italia, Portugalia, Olanda, Polonia, Irlanda, Belgia, Suedia, România, Cehia, Finlanda, Danemarca, Grecia, Austria, Ungaria, Bulgaria, Lituania, Slovacia, Letonia, Slovenia, Estonia, Croația, Luxemburg, Malta și Cyrpus, cu planuri de extindere.

Prețul abonamentului Twitter Blue în România diferă în funcție de dispozitiv:

  • Twitter Blue pe versiunea web: 37 lei pe lună sau 390 lei pe an (însemnând 32,5 lei pe lună);
  • Twitter Blue pe versiunea iOS: 51 lei pe lună sau 530 lei pe an (însemnând 44 lei pe lună);
  • Twitter Blue pe versiunea Android: 51 lei pe lună sau 530 lei pe an (însemnând 44 lei pe lună);

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE