Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elon Musk și-a întrebat urmăritorii dacă ar trebui să-și dea demisia de la conducerea Twitter

Proprietarul Twitter, Elon Musk, a lansat un sondaj pe contul său personal în care își întreabă urmăritorii dacă ar trebui să renunțe la conducerea companiei. Musk spune că va ține cont de rezultat și va lua o decizie în consecință.

După aproape opt ore de la publicarea mesajului și peste 15 milioane de voturi, 57 la sută dintre participanți cred că Musk ar trebui să renunțe la conducerea Twitter.

Elon Musk a preluat compania în luna octombrie a acestui an. De atunci, fondatorul Tesla și SpaceX a stârnit mai multe controverse după ce a concediat mai mult de jumătate dintre angajați. În plus, a reactivat mai multe conturi controversate, precum cel al fostului președinte american, Donald Trump.

Twitter este, fără îndoială, una dintre cele mai populare platforme de social media disponibile astăzi, cu 100 de milioane de utilizatori activi zilnic și 500 de milioane de tweet-uri trimise zilnic, potrivit backlinko.com.

Primul tweet a fost trimis de Jack Dorsey, fostul CEO al Twitter, pe 21 martie 2006. A fost nevoie de trei ani pentru a ajunge la un miliard de tweet-uri, în total, pe platformă.

Twitter a devenit public în noiembrie 2013. La acea vreme, avea în jur de 200 de milioane de utilizatori. În prezent Twitter se numără printre primele trei rețele sociale din Statele Unite, având 400 de milioane de utilizatori.

Topul țărilor cu cei mai mulți utilizatori pe Twitter

Din iulie 2021, Twitter este clasat pe locul 16 în topul celor mai populare rețele sociale la nivel mondial.

De când Twitter a fost lansat inițial în SUA. Cu toate acestea, Twitter pătrunde rapid pe piețele internaționale. De fapt, o bună parte din creșterea recentă a Twitter are loc în afara SUA. Asia, Japonia și India sunt lideri, cu cel mai mare număr de utilizatori. Combinate, au o audiență mai mare decât cea din SUA. Există încă șase țări cu 10 milioane de utilizatori fiecare: Regatul Unit, Brazilia, Turcia, Indonezia, Arabia Saudită, Mexic.

Cu peste 397 de milioane de utilizatori, nu este ușor să strângi mulți urmăritori pe platformă. Cu toate acestea, anumiți lideri politici, celebrități, antreprenori și branduri au strâns peste 50 de milioane de urmăritori.

Date demografice

În ceea ce privește datele demografice, 68,1% dintre utilizatorii Twitter sunt bărbați, iar 31,9% sunt femei. Audiența Twitter este dominată de utilizatori mai tineri și de vârstă mijlocie. De fapt, 59,2% dintre utilizatori au între 25 și 49 de ani.

Pentru ce este folosit Twitter

În SUA, Twitter este folosit în principal pentru informare. Alte motive de utilizare raportate frecvent includ divertisment, menținerea contactului cu prietenii și familia și urmărirea brandurilor preferate.

Când vine vorba de probleme legate de confidențialitate și date, Twitter se află pe locul șapte în lista celor nouă rețele de socializare populare. 60% dintre respondenții din SUA cred că Twitter protejează confidențialitatea și datele.

În 2007, Twitter a fost evaluat la 220.000 de dolari. În 2011 valoarea a ajuns la 9,25 miliarde de dolari, iar în 2021, la 46 de miliarde de dolari. Twitter are peste 5.500 de angajați. Potrivit PayScale, angajații au un salariu mediu de 121.000 dolari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE