Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicuşor Dan: Nu putem să funcţionăm fără buget. 7.000 de salariaţi vor primi luni 25 % din salarii

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat la Euronews România, că Primăria va intra în blocaj din cauza neadoptării bugetului şi a menţionat că este probabil ca în jur de 7.000 de salariaţi ai instituţiei să primească doar 25% din salarii la începutul săptămânii viitoare.

Edilul a ținut să precizeze că s-a ajuns în această situație din cauza faptului că bugetul Primăriei Capitalei este în continuare blocat.

”Noi primim o sumă care variaza de la lună la lună. În ianuarie am primit 500 de milioane, în februarie 400, deci undeva între 400-500 de milioane. Cam 100 de milioane de euro, care merg către subventia la transportul public, salariile oamenilor, cheltuieli de funcționare, semafoare, luminat public, funcționarea spitalelor, a teatrelor. [...] Am decis pe acești 22 de milioane să îi împărțim cu cei 7.000 de salariați din primărie și din instituțiile subordonate. Luni e zi de salariu și nu o să ia 100%, vor la 25%, e mai bine decât zero și așteptăm din zi în zi să deblocăm problema cu bugetul pentru a le da restul de bani și după aceea vom avea întârzieri la toate cheltuielile”, a declarat Nicușor Dan.

Proiectul de buget al Capitalei pentru anul 2024 a fost respins, miercuri, pentru a doua oară, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Acesta a întrunit doar 19 voturi "pentru", patru "împotrivă" şi 17 abţineri. Voturile "pentru" au fost însă insuficiente în vederea adoptării proiectului.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, acuză Guvernul că vrea să ia bani din bugetul primăriei pe care o conduce. Asta după ce, în bugetul alocat pentru 2024, primăria generală a Bucureștiului are un minus de 620 de miloane de lei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE