Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicușor Dan este susținut de PMP pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. Tomac: ”Avem un parteneriat foarte bun”

Nicușor Dan este susținut de Partidul Mișcarea Populară pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. Anunțul a fost făcut de Eugen Tomac, cel care în prezent conduce partidul înființat de Traian Băsescu, în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și edilul Capitalei.

În urmă cu două săptămâni, Nicușor Dan a fost acuzat de Agenția Națională de Integritate de abuz în serviciu și conflict de interese. În acest context, social - democrații i-au cerut demisia din funcție. În schimb, liberalii spun că vor decide dacă îl vor susține pentru un nou mandat în funcție de proiectele pe care le duce la bun sfârșit și i-au trasat 10 teme pentru următoarea perioadă.

Eugen Tomac, liderul PMP: ”Este foarte important ca viitorul Bucureştiului să fie tot de dreapta”

Europarlamentarul Eugen Tomac și primarul general Nicușor Dan s-au întâlnit marți la sediul PMP pentru a stabili cum vor continua colaborarea la nivelul municipalității din București.

”Avem un parteneriat foarte bun, care funcţionează excelent la Primăria Generală, în cadrul Consiliului General. Am discutat despre nevoia de a intensifica o serie de proiecte care sunt de interes major pentru Bucureşti.

Şi, evident, ne gândim şi la ce urmează anul viitor. Pentru noi, este foarte important ca viitorul Bucureştiului să fie tot de dreapta şi, evident, că vom fi alături de domnul primar general şi în următoarele proiecte. Sunt absolut convins că parteneriatul nostru va da roade pentru că România are nevoie, anul viitor, de o opţiune credibilă de dreapta şi, evident, Bucureştiul are nevoie de continuitate şi de un program politic de dreapta, consecvent, aplicat pe realităţile Capitalei, pe care noi îl vom susţine cu toată forţa", a declarat Eugen Tomac, potrivit Agerpres.

Nicușor Dan: ”Am venit la Primăria Generală votat de un public de dreapta, din Bucureşti, oameni care s-au săturat de PSD”

La rândul său, Nicușor Dan a apreciat că, la nivelul Consiliului General, are o colaborare foarte bună cu PMP.

"Am venit cu mare bucurie aici, am venit la prieteni. După cum ştiţi, încă de la începutul mandatului, am o colaborare foarte bună cu consilierii generali de la PMP, parte din majoritatea cu PNL şi USR, foarte bună. Şi am o colaborare foarte bună cu oamenii din administrație care sunt apropiaţi de PMP.

Am discutat de administraţia Bucureştiului, am discutat de chestiuni care ţin de termen scurt şi am discutat de chestiuni care ţin de termen lung. Pe termen scurt, avem o problemă şi avem, în sfârşit, resursele şi avem oamenii pentru a face progrese în ceea de priveşte infrastructura. Pe termen lung, Bucureştiul are nevoie de finanţare, o finanţare pe care, din păcate, nu a avut-o în ultimii ani", a afirmat edilul Capitalei.

Nicușor Dan a subliniat că vrea să continue colaborarea cu PMP.

”I-am asigurat pe consilierii generali, pe consilierii locali, cu care m-am întâlnit, că sunt partenerul lor în viitor. Am venit la Primăria Generală votat de un public de dreapta, din Bucureşti, oameni care s-au săturat de PSD în Bucureşti şi cred că este de datoria noastră, a tuturor, să facem tot ce ţine de noi pentru ca să propunem un proiect politic în 2024 care să nu aducă o administraţie care a însemnat risipă, care însemnat lucruri de mântuială, de spoială şi care nu a dus Bucureştiul acolo unde trebuie să-l ducă”, a susţinut Nicuşor Dan, conform sursei citate.

Tomac: ”PNL a trădat electoratul de dreapta”

În contextul anului electoral 2024, Eugen Tomac a afirmat că România are nevoie de o alternativă credibilă de dreapta la PSD şi PNL.

"PNL a trădat electoratul de dreapta pentru că domnul Iohannis i-a invitat pe români să voteze în 2020 PNL pentru că este singura alternativă la PSD. Ce avem astăzi, ştie o ţară întreagă. Prin urmare, cred că avem nevoie de o alternativă puternică de dreapta şi, evident, PMP va răspunde deschis la orice formulă de colaborare pe acest subiect, dar, deocamdată, vreau să vă asigur că vom fi alături, la fel cum am fost până în prezent de domnul primar general în Bucureşti şi, evident, în teritoriu susţinem forţele de dreapta, altele decât PSD şi PNL", a concluzionat liderul PMP.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE