Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Lucrările la patinoarul Flamaropol din București s-au reluat. Anunțul făcut de Nicușor Dan

De Mirabela Vasile  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Lucrările la patinoarul ”Mihai Flamaropol” din București vor fi reluate, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Șantierul patinoarului a fost abandonat în 2019, chiar în anul în care ar fi trebuit să fie inaugurat.

„O veste bună: vom relua lucrările la patinoarul artificial “Mihai Flamaropol”.Am lansat în consultare de piață caietul de sarcini pentru continuarea lucrărilor de refacere și modernizare a patinoarului artificial “Mihai Flamaropol”, astfel încât Bucureștiul să aibă o arenă sportivă de nivel național și internațional, dedicată sporturilor pe gheață.

Invit companiile interesate să vină cu observații și recomandări privind conținutul Caietului de sarcini. Observațiile și recomandările pot fi trimise pe adresele de e-mail gabriel.popescu@pmb.ro sau directiaproceduri@pmb.ro până pe 1 martie.

Lucrările la Patinoarul “Flamaropol” au început în 2016 și au fost sistate în 2019, după rezilierea contractului în condițiile unor întârzieri și probleme de execuție. Potrivit estimărilor, până în 2019 a fost executată aproximativ 26% din întreaga lucrare – doar lucrări la structura de rezistență.

Capacitatea întregului patinoar (format din Centrul Multifuncțional Sportiv și de Agrement și Arena Sportivă) se ridică la 4.424 de persoane. Durata proiectului este de 24 de luni (de la data emiterii ordinului administrativ de începere).”, a declarat Nicușor Dan.

Lucrările la Patinoarul Flamaropol au început în 2016

Lucrările la Patinoarul Flamaropol au început în 2016 şi au fost sistate în 2019. Contractul încheiat cu asocierea Astaldi-UTI a fost reziliat din cauza întârzierilor majore înregistrate de constructor, anunța în 2019 primarul de atunci, Gabriela Firea.

”Primăria Municipiului București a luat decizia rezilierii contractului de lucrări la Patinoarul Flamaropol, întrucât lucrările la acest obiectiv de investiții au înregistrat întârzieri majore, iar constructorul nu a luat măsuri pentru remedierea situației.

Încă de anul trecut Primăria Municipiului București a solicitat antreprenorului transmiterea unui program de execuție revizuit, justificarea întârzierilor înregistrate, modalitățile de recuperare a acestora, cu precizarea fermă a măsurilor și resurselor ce urmează a fi utilizate, însă, deși au existat numeroase întâlniri între reprezentații PMB și constructor, acesta nu și-a asumat nici un termen", a explicat atunci primarul Gabriela Firea.

Distribuie

Taguri