Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Stațiile STB vor fi dotate cu panouri digitale. Investiția cu bani din PNRR, anunțată de Nicușor Dan

Aproape 1.000 de stații de transport public din Capitală vor fi dotate cu panouri digitale cu ajutorul cărora oamenii vor putea accesa informații în timp real despre circulația autobuzelor, tramvaielor sau a troleibuzelor.

Update: A fost aprobată o finanțare prin PNRR de aproximativ 5,7 milioane euro pentru proiectul prin care vom dota stațiile de transport public cu panouri digitale de informare.

„S-a aprobat o finanțare prin PNRR de aproximativ 5,7 milioane euro pentru proiectul prin care vom dota stațiile de transport public cu panouri digitale de informare. Astfel, călătorii vor afla, în timp real, programul de circulație a vehiculelor, vor ști cât mai au de așteptat și ce variante de traseu au la dispoziție.

Informarea călătorilor se va face atât vizual, cât și audio.Un transport public civilizat și predictibil devine mult mai atractiv pentru călători și de aceea ne propunem să identificăm cât mai multe surse de finanțare pentru modernizarea acestuia.

Proiectul aprobat este depus de Municipiul București, în parteneriat cu sectoarele 2-6 și vizează aproximativ 1.000 de stații (din cele 2.271 existente la nivelul Municipiului București). Urmează pregătirea studiului de fezabilitate aferent investiției.”, a declarat Nicușor Dan, pe pagina lui de Facebook.

Știrea inițială: Anunțul a fost făcut, miercuri, de primarul general care își dorește ca investiția să fie realizată cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Edilul Capitalei a precizat că dotarea cu panouri digitale a stațiilor STB va costa aproape șase milioane de euro.

„968 de stații de transport public din Capitală vor avea panouri digitale pe care vor fi afișate informații în timp real, referitoare la organizarea și programul de circulație al vehiculelor. Datele vor fi furnizate călătorilor atât vizual cât și audio.

Am depus o cerere de finanțare prin PNRR, aflată în etapa de evaluare, iar în ședința de consiliu de ieri s-au aprobat modificările necesare solicitate de finanțator pentru aprobarea proiectului.

Valoarea finanțării prin PNRR este de 5,68 milioane de euro fără TVA.

Investițiile vor consta în echipamente (panouri digitale) cu sisteme de susținere, respectiv software de management al panourilor digitale și componente de software pentru conectarea sistemului finanțat la bazele de date existente”, a scris primarul general Nicușor Dan, pe Facebook.

La începutul lunii ianuarie, Nicuşor Dan a anunțat că a fost aprobată solicitarea de finanţare, prin PNRR, în valoare de un milion de euro, pentru etapele a doua şi a treia ale proiectului de modernizare şi extindere a sistemului de semaforizare inteligentă.

A doua etapă presupune modernizări aferente Centrului de trafic existent, software şi hardware, iar cea de a treia - modernizarea a aproximativ 185 de intersecţii existente, incluse în Sistemul de Semaforizare Inteligentă din Capitală (BTMS), dar aflate în diverse stadii de degradare.

În a patra etapă vor fi reabilitate sau modernizate 194 intersecţii semaforizate existente şi incluse în sistemul actual BTMS, la care se vor adăuga 80 de intersecţii sau treceri de pietoni, nesemaforizate, dar care necesită semaforizare şi includere în BTMS.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE