Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primăria Capitalei achiziționează 22 de troleibuze noi cu bani din PNRR

Publicat de: Mirabela Vasile

Primăria Capitalei a anunțat, miercuri, că va achiziționa, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), 22 de troleibuze noi.

Acestea, împreună cu alte 100 de troleibuze aflate în procedură de achiziție, vor înnoi parcul auto al STB.

„Un nou proiect cu finanțare prin PNRR a fost aprobat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Este vorba despre achiziția a 22 de troleibuze noi, cu autonomie extinsă. Suma care a fost aprobată este de 55.234.353 lei (fără TVA). Acestea se adaugă altor 100 de troleibuze pe care le vom achiziţiona cu bani de la Fondul de Mediu, pentru care Primăria Capitalei are deja licitaţia în desfăşurare”, a spus Nicușor Dan.

Primarul Capitalei spunea în luna mai că a înaintat solicitarea de finanțare pentru cumpărarea prin PNRR a 22 de troleibuze noi.

„Suma pe care o solicităm e de 11,2 milioane euro (fără TVA), bani cu care vom cumpăra troleibuze moderne, cu autonomie extinsă (deci care pot funcţiona şi cu baterii pentru un număr de kilometri). E un proiect foarte important pentru înnoirea parcului de troleibuze, care acum are o vechime medie de 18 ani şi jumătate şi care, tocmai din cauza vechimii, s-a redus în ultimii 5 ani cu aproape un sfert. Investim în transportul modern, nepoluant, pentru o mobilitate mai bună şi confort sporit în Bucureşti", a fost declarația lui Nicușor Dan, pe Facebook.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE