Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primăria Generală nu a primit nicio ofertă pentru închirierea mini-centralelor. Nicușor Dan: „Este un sistem care are multe deficiențe”

Veste proastă pentru bucureștenii aflați la capătul rețelei de termoficare. Caloriferele acestora vor rămâne reci și în această iarnă. Primăria Generală nu a primit nicio ofertă pentru închirierea mini centralelor promise de Nicușor Dan. Astfel că, pentru mulți bucureșteni, furnizarea agentului termic va fi, și în acest sezon rece, una deficitară.

„Au fost două probleme: ofertele care au venit pentru închiriere erau mai scumpe decât ofertele pentru cumpărare și am decis că nu vom închiria decât cu un preț care să fie mai mic sau egal cu prețul pe care Energetica îl furnizează,” a declarat Nicușor Dan.

Agentul termic va ajunge în mod deficitar

127 de blocuri ar fi trebuit să beneficieze de aceste centrale provizorii. Primarul Nicușor Dan a spus că deși sistemul are multiple deficiențe, trebuie să observăm și dezvoltarea pe care a avut-o în ultimii ani.

„Ajunge în mod deficitar, cum a ajuns, din păcate, în toți anii din urmă. Este un sistem care are multiple deficiențe. Începând cu 2021 el este mai bine. După ce ani de zile a fost mai rău, acum este mai bine, cu fiecare zi, lună, care trece, dar cu o viteză care nu e cea pe care ni-o dorim. Astea sunt condițiile,” a declarat Nicușor Dan.

„În acest moment suntem pregătiți să furnizăm încălzire pentru tot orașul. Nu vorbim de frig, vorbim de câteva grade mai jos, față de normal. Aceste centrale ar fi adus o siguranță mai mare în acele puncte termice, în acele zone care sunt capăt de rețea. Cei 1.000 de kilometri de rețea primară care nu au fost modernizați nu pot fi înlocuiți nici într-o vară, nici într-o lună și atunci, singura soluție să rezistăm este să mobilizăm echipele astfel încât în momentul în care apare o avarie să putem interveni,” a explicat Claudiu Crețu, director Termoenergetica.

Închirierea acestor centrale ar fi costat 16,2 milioane de lei, fără TVA și ar fi trebuit să fie luate pe o perioadă de un an.  

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE