Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă: Suntem la o cumpănă istorică. Războiul din Ucraina va avea un uriaș impact

Premierul Nicolae Ciucă a reiterat că apartenența României la Uniunea Europeană reprezintă garanția stabilității economice, iar statutul de membru NATO asigură securitatea țării.

„Apartenența României la Uniunea Europeană reprezintă garanția stabilității economice, iar apartenența la NATO reprezintă garanția siguranței și securității noastre. Vreau să fiu cât se poate de clar cu privire la un aspect esențial: România a ales drumul său. Este parte a civilizației occidentale. Este un stat democratic”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Declarațiile au fost făcute la ceremonia comemorativă de la Mausoleul Eroilor din Mărășești, unde Nicolae Ciucă a subliniat influența pe care agresiunea Rusiei față de Ucraina o va avea pentru întreaga regiune.

„Odată declanșat, acest război al Rusiei împotriva Ucrainei a influențat și va influența de acum înainte viața noastră și toate marile decizii. Acest război are un impact uriaș în plan politic, economic și social. Ne aflăm într-un nou moment de cumpănă istorică. De modul în care gestionăm acum crizele generate de acest conflict armat depind viitorul și bunăstarea noastră viitoare”, a mai spus premierul.

Şeful Executivului a fost prezent, sâmbătă, la Mausoleul de la Mărăşeşti, la manifestările prilejuite de comemorarea a 105 ani de la luptele din Primul Război Mondial, în vara anului 1917.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE