Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, desculți în parlamentul Japoniei. Aceștia au fost primiți de oficialii niponi în șosete

Primire inedită a premierului Nicolae Ciucă și a lui Marcel Ciolacu în parlamentul Japoniei. Cei doi oficiali au trebui să se descalțe și să rămână în șosete în momentul când au fost primiți de oficialii niponi.

Liderii PSD și PNL se află zilele acestea împreună într-o vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier nipon Shinzo Abe. Cei doi oficiali români au participat astăzi, în Japonia, la o întâlnire cu Liga Parlamentară de prietenie Japonia-România, condusă de parlamentari japonezi și liderul Partidul Liberal Democrat, cel mai mare din Japonia.

Când vor avea loc funeraliile

Funeraliile de stat pentru fostul premier Shinzo Abe urmează să aibă loc marţi, potrivit Agerpres.

Potrivit Guvernului, Shinzo Abe a contribuit decisiv la începerea demersurilor necesare ridicării relaţiilor bilaterale dintre România şi Japonia la nivelul unui parteneriat strategic, în contextul vizitei istorice pe care a efectuat-o la Bucureşti în 2018. Shinzo Abe a fost primul premier nipon care a vizitat România.

Cu ocazia vizitei la Tokyo, preşedintele Camerei Deputaţilor şi şeful Executivului vor avea şi o serie de întrevederi bilaterale cu oficiali din alte state aflaţi în Japonia.

Cel mai longeviv premier al Japoniei, Shinzo Abe a fost ucis pe 8 iulie de un fost ofiţer, cu o armă artizanală, în timpul unui discurs de campanie în oraşul Nara.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE